Mam taki problem… byłem użytkownikiem Della E6410 i fajnie mi sie spisywał jednak zamarzyła mi sie taka jednostka z kartą dedykowaną. Kupiłem taki na allegro i przełożyłem do niego 8Gb Ram, Procesor i7 i założyłem dysk SSD 480 Gb(docelowo mialo to pracować z kartą nividii 512Mb). Jednak nie mogę wgrać windowsa przez pendrive(pendrive robiony programem jak i oficjalny od windowsa z systemem)… Podczas instalacji okno sie zawiesza w losowym momencie. Maksymalnie doszedłem do licencji i zawiesza sie. Zdarzało sie że przy samym logowaniu zawieszał sie. Nie wiem czego to jest przyczyna. Robiłem reset biosu, próbowałem wgrywac przez stacje dokującą i gniazda 3.0, podmieniałem RAM na inny. Nie mam juz pomysłów… Pomoże ktos ? Ram, procesor na innym kompie działają.
Uruchom z pendrive jakiegoś z linuksem i zobacz czy jednostka w ogóle pracuje.
Skoro zmieniałeś płytę, jak rozumiem, to może być np. nieprawidłowo założone chłodzenie i się wywala procesor w trakcie instalacji, sprawdź czy wentylator dmucha i czy leci ciepłe powietrze przez kratki wentylacyjne. Czuć na twarzy wyraźnie.
RAM nie musi działać poprawnie w tym komputerze mimo, że działa w innym, można sprawdzić memtestem czy jest ok. dysk sprawdzisz za pomocą MHDD.
Sprawa wyjaśniona. Trzeba odznaczyć opcje dodatkowe w BIOS w zakładce Performance. Piszę dla potomnych gdyby mieli taki problem.