Dell G15 5515-8086 rozłączanie się połączenia Wi-Fi podczas braku aktywności

Posiadam laptopa Dell G15 5515-8086 . Ostatnio zauważyłem,że jak laptop stoi długo nieruszany i jest włączony to rozłącza się połączenie wifi . Posiadam system Windows 11. Połączenie wifi rozłączyło mi się w jeden dzień w tygodniu przez 14:00 i dzisiaj też przed 14:00 . No chyba ,że to jakiś problem u operatora internetu , możliwe to ? Jakiś restart serwera ? Jeśli to nie problem u operatora , to jaka może być tego przyczyna ?

To nie wina ISP (dostawcy internetu). Sieć Wi-FI jest lokalnie u ciebie.

Możliwe, że oszczędzanie baterii jakieś.

Laptopa mam podłączonego cały czas pod zasilacz

Też niedobrze, bo zajedziesz baterię.

Co do tego WiFi, to dziwne. Gdyby isp za to odpowiadał, to by inne urządzenia odłączało.

Niestety pewnie ma model z wbudowaną baterią, to tak czy siak nabijałby cykle i też by w końcu zdechła.

Zgadza się.
Pod klawiaturą jest bateria .

Tak, jest gdzieś wbudowana bateria . W starym laptopie Dell miałem dojście do baterii ,a w tym bateria jest gdzieś w środku .

To sobie wejdź w menadżer urządzeń, właściwości karty WIFI i poszperaj w ustawieniach energii. Masz tam zwykle sporo opcji do karty, od regulacji pasma, poprzez agresywność oszczędzania energii, po sterowanie pakietami itd. tak czy inaczej powinna być opcja która blokuje wyłączanie zasilania przy bezczynności.