Witam posiadam Dell inspirion 8200.Chciałbym zamontować w nim wifi mam router w domu i nie wiem jaki kupić kartę wifi czy może wi fi przez usb lub macie jakieś inne propozycje?Z góry dziękuje za odpowiedzi.
najprościej kartę wifi na USB.
Oczywiście, jeśli masz PCMIA w laptopie to warto na to wejście kupić kartę
PCMIA Co to jest za wejście jak sprawdzić czy je mam?
– Dodane 31.08.2011 (Śr) 21:58 –
I jeszcze zapytam gdzie będzie lepiej działać wi fi w tej karcie PCIMIA czy przez USB?
PCMIA: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 … -0B6XKyobQ
usb będzie tańsza karta a dzialać będzie raczej tak samo- kwestia tylko czy masz wejście PCMIA czy nie.
Możesz też mieć zamiast PCMIA wejście expressCard lub inne, zobacz czy gdzieś na obudowie nie masz jakiejś klapki albo osłony, na nich zazwyczaj pisze “co kryją”. Często, też da się domontować kartę wifi do komputera do środka do portu pci/pci express.
Jeśli nie masz wejścia żadnego na obudowie to pozostaje ci albo domontowanie do portu pci/pci express wewnątrz laptopa (w tej sprawie najlepiej udaj się do jakiegoś sklepu komputerowego w swoim mieście, oni sprawdzą czy się da do środka dołożyć kartę czy nie.)
Mam to wejście czyli śmiało mogę brać to kartę różnicy nie ma w działaniu pomiędzy karta a USB?
W działaniu nie ma żadnej. USB wygląda jak duże pendrive i będzie wystawał, przez nieuwagę można go złamać. Jeśli kupisz ten drugi to karta będzie w 100% schowana w obudowie. Za taką wygodę w tym przypadku można i więcej dopłacić.