Witam. Posiadam laptopa DELL Inspiron 1520 z zainstalowanym systemem Windows XP. Nie chodzi mi mikrofon Jak to naprawić? Nie mam pojęcia skąd wziąść sterowniki na nie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Sprawdź sterowniki ze strony producenta: http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=WW1&catid=-1&dateid=-1&impid=-1&osl=PO&typeid=DRVR&formatid=-1&servicetag=&SystemID=INS_PNT_PM_1520&hidos=WW1&hidlang=PO&TabIndex=&scanSupported=False&scanConsent=False.
No dobra ale jakie? Które są na ten mikrofon ? Bo nie mam pojęcia ;/
Skoro problem z mikrofonem, to raczej sterowniki do karty dźwiękowej (na stronie producenta “Dźwięk”) Sprawdź jaki masz kartę dźwiękową i pobierz odpowiedni - czyli 1 z 2 jakie tam są dla XP-ka
Wiec co muszę pobrać ?
Sterownik do karty dźwiękowej Który? Skąd mam wiedzieć, nie jestem jasnowidzem, nie wiem jaką masz kartę dźwiękową zainstalowaną w kompie :shock:
A gdzie to sprawdzic ? Bo nie wiem zielony jestem w tym ;/
Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Sprzęt” lub Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Menedżer urządzeń -> Kontrolery dźwięku, wideo i gier. Możesz też pobrać program typu AIDA lub Everest i tam też ci poda co masz za sprzęt zainstalowany.
A masz w ogóle dźwięk i tylko mikrofon nie działa, czy w ogóle nie masz dźwięku w systemie?
Mam dźwięk. Heh ściągłem jakiś sterownik ale nie chciał się zainstalować to w trybie awaryjnym zainstalowałem i działa! Heh dzieki za pomoc pozdro