Witam. Mam laptopa dell latitude d630 z windows 7 64-bit i 2GB pamięci ram. Planuję dołożyć jeszcze 2GB z mojego starego laptopa asus k50ab. Czy pamięć z asusa będzie pasować do della? Czy będzie ją można bez problemu przełożyć?
Oba laptopy mają DDR2 więc będą pasować i teoretycznie będą działać (po przełożeniu trzeba je przetestować).
w jaki sposób przetestować?
Teoretycznie powinny pasować choć np. Kingston do Della poleca swoje pamięci dedykowane a do ASUSa zwykłe Value.
Praktycznie możesz mieć w każdym z notebooków 2 x 1GB i nici z dołożenia bo są tylko dwa sloty pamięci.
:roll:
– Dodane 22.04.2013 (Pn) 13:32 –
Np. Memtestem86+.
w asusie mam 4gb wiec powinny byc 2 kosci po 2gb. wlasciwie to wolalbym cala pamiec z asusa przelozyc do della zamiast mieszac kilka firm
To przełóż kości (oczywiście odepnij zasilacz i wyjmij baterię!) i odpal sprzęt. Jeśli chcesz mieć pewność to pobierz Memtest86+ i przetestuj.
Zeby wlaczyc Memtest86+ trzea nagrywac obrazy iso wiec chyba sobie daruje. sprobuje przelozyc pamieci bez wczesniejszych testow i licze na szczescie
“Na stronie Memtest86+ można znaleźć także inne wersje programu przygotowane do uruchamiania z nośnika USB i dyskietki.”
http://www.dobreprogramy.pl/Memtest86,P … 12492.html
Za dużo zachodu Dzięki wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia.