Długo to sie ma instalować? Bo narazie jest tak jakby znowu sie nie mógł włączyć
Różnie, ale nie wyłączaj komputera, bo go uceglisz
Więcej informacji https://www.dell.com/support/home/pl/pl/pldhs1/drivers/driversdetails?driverid=474cn&oscode=wt64a&productcode=latitude-e7440-ultrabook
Komputer uruchomił się ponownie?
Dalej nie,chyba ze próbował sie uruchomic od calkowitego wyłączania i dzieje sie to co było. Mam nadzieje ze nie zepsułem nic
Po ponownym uruchomieniu pojawi się logo dell i czerwone napisy i zacznie się aktualizacja. Można też poza systemem uaktualnić (F12)
Co do aktualizacji nie powinno się nic zepsuć, chyba że przerwałeś aktualizację przyciskiem power.
Nic nie dotykałem był pasek postępu, wylaczyl sie i zaczął włączać ale dalej stoi w tym samym miejscu
Dajesz ok…
Jak się już aktualizacja się zakończy, to przetestuj komputer ePSA (Klawisz F12 podczas uruchamiania potem diagnostic)
Nie wiem co mam teraz zrobić
No dałem i się nie włacza
Musisz zaczekać aż się komputer ponownie uruchomi.
Chyba, że masz aktywną funkcję BitLocker, to trzeba ją wyłączyć i wtedy spróbować.
Ale nie pojawiło sie ani logo dell ani nic jakby mial sie normalnie uruchomić, tylko wlaczył sie tak jak jest ten problem ze za pierwszym sie nie uruchamia. Minęło juz prawie 15 minut i dalej stoi w miejscu
W takim razie nagraj plik BIOS-u na pendrive, a potem uruchom ponownie, następnie podczas uruchamiania naciśnij klawisz F12 i tam masz opcję uaktualniania BIOS z pliku.
Czyli mam go normalnie spróbować wylaczyc i wlaczyc az sie wlaczy?
spróbuj… powinno ruszyć
Właczył sie za 9 razem
Teraz się bios uaktualnia?
Coś mi się wydaje, że trzeba będzie wymienić płytę główną. A wychodząc z BIOS spróbuj wyjść kombinacją klawiszy Ctrl+Alt+ Delete. Komputer powinien się ponownie uruchomić bez problemu.
No wlasnie nic sie nie uaktualnia…
Chyba poprostu podjade tam.gdzie mi go sprzedali i niech oni rzeźbia