Czy jest tu jakiś specjalista, który orientuje się, jaki byłby koszty wymiany ekranu, uszkodzonego podczas transportu, w monitorze Dell P2418D?
Ekran się włącza i działa, aczkolwiek musiał gdzieś pizgnąć, ponieważ w lewym dolnym rogu jest widoczne zbicie (efekt jest mniej więcej porównywalny z czymś takim: http://obrazki.elektroda.net/53_1211925971.jpg).
Miałeś niefarta, czy zastanawiasz się nad kupnem strzelonego do naprawy? Mnie nurtuje ta druga opcja i powiem Ci, że dostanie dedykowanej matrycy w akceptowalnych pieniądzach graniczy z cudem.
Myślę, że będzie to koszt co najmniej połowy ceny monitora za jakąś zamienną matrycę, albo za używkę. Tylko ich jakość będzie odbiegać od oryginału. Dodatkowo dojdą koszta wymiany, no i podczas rozbiórki wymiany coś jeszcze może się uszkodzić.
Wydaje mi się, że jest to gra nie warta zachodu i pieniędzy. Oszczędność będzie tylko pozorna no i może wyjść bokiem jak matryca będzie słaba i nie będzie się do niczego nazadawała lub szybko padnie. W tedy i tak będzie trzeba kupić nowy monitor i tak.
Zawsze możesz zadzwonić do serwisu i spytać o koszt naprawy pogwarancyjnej.
Zapytaj w firmowym serwisie, ale tam z reguły wręcz skórują przy takiej okazji. Ogólnie to jest tak, że konkretne matryce do monitorów są bardzo trudne do dostania, a jak się już coś trafia to za pieniądze w jakich lepiej kupić nowy monitor. No i wymiana matrycy we własnym zakresie to nie do końca jest takie hop - siup.
Dzięki Panowie za odpowiedzi. Udało mi się w międzyczasie dodzwonić do jednego z serwisów zajmującym się właśnie naprawą monitorów i faktycznie powiedział mi to co wy.