Cześć. Mam problem z urządzeniami wchodzącymi w skład laptopa.
Bluetooth:
Zamówiłem moduł bluetooth: bluetooth 0G9M5X, lecz nie jest wykrywany w Menedżerze Urządzeń. Jedynie po podpięciu zapala się kontrolka BT w laptopie.
Do Biometrii są - pozycja ControlVault w menedżerze, ale NFC i Bluetootch nie widać. Chciałem zainstalować aplikację bluetooth to poproszono mnie o użycie przełącznika włączającego moduł, problem w tym, że jest włączony. Z tym NFC i odciskiem palca bym powalczył, tym bardziej, że biometria daje jakieś oznaki życia.
Edycja:
Udało się ożywić czujnik lini papilarnych
Więc tak, pobrałem następujące pliki:
Po każdej instalacji obowiązkowo restart.
Instalacja nie przejdzie jeśli macie zainstalowany inny sterownik -> wszystko należy usunąć i zostawić gołe urządzenia z wykrzyknikami w menedżerze urządzeń. Po usunięciu poprzednich sterowników obowiązkowo restart.
Gdy to wszystko zainstalowałem wystarczyło wejść w Panel Sterowania -> Urządzenia Biometryczne -> Zarządzaj danymi linii papilarnych -> kilkakrotnie przesunąć palcem i gotowe.
Następnie należy wejść w Zmień ustawienia biometryczne i kliknąć Zezwalaj użytkownikom na logowanie się w systemie Windows przy użyciu linii papilarnych.
Mała rzecz a cieszy.
Pytanie do was - jak korzystać z tego nfc? Podejrzewam że urządzenie działa bo automatycznie po instalacji ControlVault zainstalowało też sterownik od nfc.