Dell Precision M6700

Cześć. Mam problem z urządzeniami wchodzącymi w skład laptopa.

1. Bluetooth:
    Zamówiłem moduł bluetooth: bluetooth 0G9M5X, lecz nie jest wykrywany w Menedżerze Urządzeń. Jedynie po podpięciu zapala się kontrolka BT w laptopie.

2. Czytnik palca:
    Jakiego sterownika bym nie zainstalował to nie działa.
    Identyfikator urządzenia: USB\VID_0A5C&PID_5801&REV_0101&MI_00.

3. Czytnik NFC.
    2
    Nie mam pojęcia, też powinno być w Menedżerze urządzeń lecz nic nie widzę.

Oto obrazek z Menedżera:

To jest plug and play, czy są może do tego jakieś sterowniki może?

Do Biometrii są - pozycja ControlVault w menedżerze, ale NFC i Bluetootch nie widać. Chciałem zainstalować aplikację bluetooth to poproszono mnie o użycie przełącznika włączającego moduł, problem w tym, że jest włączony. Z tym NFC i odciskiem palca bym powalczył, tym bardziej, że biometria daje jakieś oznaki życia.

Edycja:
Udało się ożywić czujnik lini papilarnych :slight_smile:
Więc tak, pobrałem następujące pliki:

1. Security_Driver_HGX2G_WN64_3.4.8.14_A20.exe - Sterowniki ControlVault.
  2. ControlVault_Setup_HTF2M_3.4.10.0_A41_ZPE.exe - Aktualizacja wewnętrznego oprogramowania ControlVault.

Po każdej instalacji obowiązkowo restart.
Instalacja nie przejdzie jeśli macie zainstalowany inny sterownik -> wszystko należy usunąć i zostawić gołe urządzenia z wykrzyknikami w menedżerze urządzeń. Po usunięciu poprzednich sterowników obowiązkowo restart.

Gdy to wszystko zainstalowałem wystarczyło wejść w Panel Sterowania -> Urządzenia Biometryczne -> Zarządzaj danymi linii papilarnych -> kilkakrotnie przesunąć palcem i gotowe.
Następnie należy wejść w Zmień ustawienia biometryczne i kliknąć Zezwalaj użytkownikom na logowanie się w systemie Windows przy użyciu linii papilarnych.

Mała rzecz a cieszy.

Pytanie do was - jak korzystać z tego nfc? Podejrzewam że urządzenie działa bo automatycznie po instalacji ControlVault zainstalowało też sterownik od nfc.

Moduł 03YX8R przewód 01RNW1. To zadziała, Poprzedni moduł był niekompatybilny.