Oryginalny zasilacz? Nie miałeś jakiegoś problemu z zasilaniem, o którym informował laptop podczas bootowania? Delle nie lubią jak im się zasilanie nie zgadza i włączają tryb ograniczonej wydajności. Jeżeli problem był tylko chwilowy to odłączasz zasilanie oraz baterię, wciskasz przycisk power na 15-20 sekund, wkładasz baterię, podłączasz zasilacz i włączasz laptopa.
EDIT:
Nie zauważyłem posta o ekranie zewnętrznym. Już nie ważne.
Teraz prawdopodobnie chodzi o reinstalacje WSZYSTKICH sterowników graficznych - Nvidia + Intel. Pobierz je ze strony Della. Do usunięcia użyj programu DDU. Wygląda na to, że hybryda nie działa.
Najlepiej będzie też zrobić reinstall pozostałych sterowników + aktualizacja BIOS.
No więc tak, w momencie kiedy pisałem ten temat, komputer chodził szybko, jedynie pod względem graficznym lagował (scroll, minimalizacja, gry), ale programy uruchamiał mega szybko itd.
Jak wspominałem, wszystkie źródła w necie potwierdzają, iż szybsza karta działa tylko na zew. monitorze, jest to nawet napisane w panelu sterowania NVIDII.
Ale nie tłumaczyło to, czemu dalej te okienka lagują na LCD. Więc wczoraj zrobiłem reinstall całego systemu na nowo, postawiłem sterowniki i już nic nie laguje. Coś musiało być nie tak z intelowskimi sterownikami, bo instalowałem je ze sto razy.
Oczywiście, nie przyspieszyło to Warzona na LCD, bo jak wspominałem karta odpala tylko na zew. monitorze.
Na początku wspominałem, że kolega ma dwu letniego DELLA i Warzone tam fruwa, więc wczoraj sprawdziliśmy i fruwa, ale na zew. monitorze. Na LCD dokładnie to samo co u mnie, czyli 20 FPS maks.