Siemka wszystkim
Potrzebuję komponentu do delphi (Delphi7) który by przedstawiał mapę polski, która będzie miała możliwość przybliżania widoku, oddalania go, wyszukiwania miast itp. Fajnie by było, jak by była dosyć szczegółowa
No i czy taki komponent w ogóle istnieje?
Szukałem na google, ale chyba coś źle wpisywałem xD Proszę o pomoc 
Eee szczerze wątpię czy coś takiego było. Możesz poszukać jakiejś kontrolki zeby obsłużyć google.maps ale wtedy będzie potrzebny dostęp do internetu.
No właśnie, chodzi mi o to, żeby to działało bez łącza…
Czy ty aby nie masz zbyt dużych wymagań? Jeśli miała by być mapa z dokładnością 100px²(kwadrat o boku 10px)/m² to wychodzi jakieś 31188900000000 pixeli. Razy 3(RGB - bez kompresji) = 93566700000000B / 1024 /1024 / 1024 ~= 87140GB, trochę to jest, no nie?
PS. Jak się gdzieś walnąłem w obliczeniach to przepraszam.
No tak, to trochę jest
Ale dobra, ważne, czy w ogóle komponent tego typu istnieje??? Nie koniecznie z taką dokładnością, ale tego właśnie typu komponent 
Wydaje mi się że chcesz zrobić w biednym delphi google maps, rysując sobie okienko i wstawiając gotowy komponent. Tak dobrze nie ma… Jak poprzedni odpowiadający, powiem to samo, bez łącza z netem (wtedy polaczenie z API Google Maps lub API jakiegos krajowego serwisu) oraz ogromnego miejsca na dysku (w przypadku mapy off-line) jest to N.I.E.M.O.Ż.L.I.W.E 
Rozumiem, dzięki za odp 
No ew. możesz wrzucić zwykły IMG mapy polski i je zwyczajnie przybliżać 
No tak, tylko że to nie będzie taki efekt jaki mi jest potrzebny
:lol: Ponieważ ja bym potrzebował także po przybliżeniu nazwy okolicznych wiosek itp…
Więc to raczej odpada…