[Delphi]Komponent "Mapa Polski"

Siemka wszystkim :slight_smile: Potrzebuję komponentu do delphi (Delphi7) który by przedstawiał mapę polski, która będzie miała możliwość przybliżania widoku, oddalania go, wyszukiwania miast itp. Fajnie by było, jak by była dosyć szczegółowa :slight_smile: No i czy taki komponent w ogóle istnieje? :slight_smile: Szukałem na google, ale chyba coś źle wpisywałem xD Proszę o pomoc :slight_smile:

Eee szczerze wątpię czy coś takiego było. Możesz poszukać jakiejś kontrolki zeby obsłużyć google.maps ale wtedy będzie potrzebny dostęp do internetu.

No właśnie, chodzi mi o to, żeby to działało bez łącza…

Czy ty aby nie masz zbyt dużych wymagań? Jeśli miała by być mapa z dokładnością 100px²(kwadrat o boku 10px)/m² to wychodzi jakieś 31188900000000 pixeli. Razy 3(RGB - bez kompresji) = 93566700000000B / 1024 /1024 / 1024 ~= 87140GB, trochę to jest, no nie?

PS. Jak się gdzieś walnąłem w obliczeniach to przepraszam.

No tak, to trochę jest :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Ale dobra, ważne, czy w ogóle komponent tego typu istnieje??? Nie koniecznie z taką dokładnością, ale tego właśnie typu komponent :slight_smile:

Wydaje mi się że chcesz zrobić w biednym delphi google maps, rysując sobie okienko i wstawiając gotowy komponent. Tak dobrze nie ma… Jak poprzedni odpowiadający, powiem to samo, bez łącza z netem (wtedy polaczenie z API Google Maps lub API jakiegos krajowego serwisu) oraz ogromnego miejsca na dysku (w przypadku mapy off-line) jest to N.I.E.M.O.Ż.L.I.W.E :slight_smile:

Rozumiem, dzięki za odp :slight_smile:

No ew. możesz wrzucić zwykły IMG mapy polski i je zwyczajnie przybliżać :slight_smile:

No tak, tylko że to nie będzie taki efekt jaki mi jest potrzebny :smiley: :smiley: :smiley: :lol: Ponieważ ja bym potrzebował także po przybliżeniu nazwy okolicznych wiosek itp… :smiley: Więc to raczej odpada…