[Delphi] Własny odtwarzacz mp3


(0RaFiK0) #1

Witam.

Chciałbym stworzyć własny odtwarzacz mp3 w Delphi. Chciałbym aby to był prosty odtwarzacz ze stałą playlistą - odtwarzacz na płytę CD odtwarzający muzykę z danego folderu. Podstawowe opcje (play/pause/next itd) oraz chciałbym aby za tło służył obraz. Jak stworzyć takie coś?


(somekind) #2

Naucz się programować w Delphi, potem będzie z górki.


([alex]) #3

Poszukaj w przykładach :stuck_out_tongue:


(Marcinch7) #4

Stwórz objekt TMediaPlayer, nawet największy laik da sobie rade z jego obsługą. Chcesz mogę Ci napisać przykład.


(0RaFiK0) #5

Chodzi mi dokładnie o tą playlistę, o nic więcej. Tak aby było na niej stałe 50 utworów a działanie wiadome.


(system) #6

czekaj, bo ja tu czegoś nie rozumiem... To ma być playlista ze stałymi pozycjami?? Nic się w niej nie ma zmienić?? I te utwory mają być z określonego folderu, który się nie zmieni??


(0RaFiK0) #7

Tak, dokładnie... To ma być odtwarzacz na CD z mp3... Więc muzyka będzie sobie w tym samym folderze co odtwarzacz i będzie stała playlista...


([alex]) #8

To po kiego ci własny odtwarzać, zrób playlistę zapisz ją na CD i ustaw tą playlistę jako open w autorun.inf