mam pytanie dla redakcji czy szykujecie demonstracje o Finalnej Windows Vista i czy szykujecie demonstracje o sposobie jego zainstalowania.
:o to żeś się obudził od premiery visty minęło prawie pół roku…
niczym praktycznie się nie różni od RC1 oprócz poprawienia stabilności i kilku błędów więc po co drugi raz to wałkować
windows vistę instaluje się podobnie jak xp -> z płytki :mrgreen: tylko, ze instalator jest dużo bardziej przejrzysty i ładniejszy ;]
zobacz instalacja windows vista trwa tylko 2 minuty :mrgreen:
no i co. Mnie to interesuję.
i po co robić taką prezentację?
jest już o Viście. Ona praktycznie nie różnie się od wersji beta.
ale vistę po polsku
ależ upierdliwy jesteś… Vista EN od Visty PL różni się tylko węższym Menu start, a nazwy to nie problem przetłumaczyć -> http://translatica.pl
a przebieg instalacji trzeba by było nagrywać kamerą co wcale łatwe nie jest…
Z całym szacunkiem ale mylisz się.
Instalację systemu można przeprowadzić wykorzystując do tego wirtualną maszynę. Wiele demonstracji, które ujrzały światło dziennie zostały właśnie tak wykonane i nie jest to wcale trudne. Wystarczy zainstalować VMWare, VirtalBoxa lub MS Virtual PC, pod normalnym systemem włączyć program do zapisywania sekwencji video, a następnie ustawić tryb pełnoekranowy dla systemu działającego pod komputerem wirtualnym i prowadzić demonstracje.
Gdybyś nieco bardziej uważał podczas demonstracji poświęconej instalacji Linuxa, czy niedawno opublikowanej demonstracji “Sztuczki i krukczki” to z pewnością zauważył byś sposób ich wykonania.
w 100% zgadzam się z kolegą.
adam9870 oh zapomniałem o wirtualnych maszynach, faktycznie pomyliłem się, sorka :oops:
Pomysł: nieciekawy.
Jak dla mnie za dużo już napisano/powiedziano o Viście. Czas na GNU/Linux & BSD
A poza tym, wg. opinii Microsoftu instalacja Windows Visty jest dziecinnie prosta. Zatem po co tworzyć instrukcję instalacji? To tak jakbyś na lodzie napisał instrukcję jak go otwierać
PS. Chyba temat jest lekko napisany niepoprawnie po polsku.
Będą kolejne demonstracje m.in. o Viście. Tematu instalacji samego systemu raczej nie planowaliśmy poruszać ale wszystko zależy od zainteresowania. Jeżeli byłoby dużo sygnałów na ten temat (ten na razie jest pierwszy) to moglibyśmy zrobić demonstrację może nie o samej instalacji ale instalacji i jakiejś podstawowej konfiguracji. Z tym, że rzeczywiście proces ten jest dość prosty. Od premiery systemu minęło już też trochę czasu, więc jak znam życie taka demonstracja zaraz wywołałaby komentarze, że serwujemy “odgrzewane kotlety”…
co gdzie? jak ja zgłodniałem
instalacja visty jest chyba najprostsza ze wszystkich instalacji jakie w życiu przeprowadzałem a tego sporo było…
no demonstracja by nie zawadziła chociaż tak naprawdę to nie ma czego demonstrować…