Witam!
Odkopałem na moim dysku te stare prezentacje Dobrychprogramów. Mam je pobrane wszystkie chyba Odpaliłem jedną z nich, nt. Longhorn’a i jak usłyszałem głos @Docent to mi aż ciarki przeleciały po plecach. Zrzut ekranu wykonałem z Kubuntu 22.10, a tą prezentację odpaliłem przy użyciu Wine. Pod Windowsem 11 też te pliki *.exe działają, także spoko.
Mam wszystkie te demonstracje, ponieważ kiedyś (bodaj 2008/2009/2010) rok korzystałem jeszcze z Blueconnect’a od Ery (obecnie T-Mobile) oraz technologi Edge. Zatem wersja online’owa by nie działała.
Chętnie bym to Wam dał, by nie przepadło, ale to są duże plik *.exe no i nie wiadomo, czy w ogóle bym mógł.
Dzięki! No nieźle, coś w rodzaju podkastu technologicznego połączonego z kanałem Youtube zanim to było modne. Na poniższym screenie rozwiązanie tajemnicy w czym to było robione - przynajmniej ta prezentacja, bo nie wiem jak inne.
Wystarczy nagrać ekran np OBS’'em do MP4 i załadować na Youtube
Swoją drogą jestem pod wrażeniem solidności w jaki powyższa prezentacja została wykonana. Zero lania wody, zero reklam i promocji czysta i przystępna treść - jak na dobrym szkoleniu.
Ja mam Action od tego ale nie wiadomo czy YT się nie doczepi o prawa autorskie albo DP , teraz byś miał reklamę albo lokowanie produktu co kilka minut . Swoją drogą samo DP mogło by dodać to na YT
Możliwe że któryś z moderatorów przeczyta temat i przemyśli sprawę pewnie sporej ilości osób nie obeznanych z komputerami i systemem by to pomogło , ale pewnie znając YT już pewnie ktoś coś takiego nagrał nigdy nie szukałem
Zastanawia mnie jeszcze w jakim sofcie to zrobiono.
Możliwe, że to we flashu. W tamtych latach było wiele programów, które kleiły w tym .swf i większość jak nie wszystkie pozwalały na eksport z doklejonym odtwarzaczem w PE (.exe). Zgaduję.