DEPHLI-Komplikator i KURS

Cześć

-Umiem programować w Pascalu i chciałbym się nauczyś programować w Object Pascal(DEPHLI) ale nie wiem jaki kurs wybrać i jaki komplikator pomóżcie.

Oczywiście Delphi

Wersja Turbo Explorer - darmowa do uzytku komercyjnego wraz z kontrlokami do dostępu do baz danych - super dla poczatkującego i dla kogoś kto chce napisac i sprzedać swój program - najlepiej wybrać delphi (bez NET)

• tworzysz aplikacje i na starcie masz bogaty wybór gotowych kontrolek VCL nawet do współpracy z azamui danych - np pliki Accesaa na pocatek sa suepr a potem darmowe MsSQl Express - cała rzesza programistów wystartowała gdy Borland wypuscił wersje turbo delphi - ja cały czas korzystam i żadne Visual Studio ni ejest lepsze - bo Borland daje na starcie bardzo dużo kontrolek VCL które ułatwiają budowę aplikacji - w visual studio masz nastawiebnie na aplikacje WEB a wersja express (darmowa) przynajmnjieij ta 2005 nie umożliwiała napisanie aplikacji i zaimplementowanie w niej wspłpracy z bazami sQL - tylko na poziomoe tworzenia programu mogłeś się podłlączyc do bazy danych ale tworzenie gotowych exe to w porówaniu z deklphi tragedia … dlatego mimo pisania apliakcji w visual studio c++ przeszedłem na delphi …

Pozdrawiam

milosz199855 , proszę poprawić tytuł tematu na konkretny mówiący dokładnie o problemie. Proszę również zwrócić szczególną uwagę na stosowane przez siebie określenia i poprawić je na prawidłowe, nie ma czegoś takiego jak DEPHLI czy komplikator. Proszę również usunąć zbędne ozdobniki ze swojego postu. Zignorowanie tych zaleceń będzie poskutkuje usunięciem tematu.

krzyssiek , na forum obowiązują zasady pisowni języka polskiego, włącznie z polskimi znakami diakrytycznymi. Proszę poprawić swój post oraz poświęcić więcej uwagi poprawności swoich wypowiedzi.