DEV C + + - okno programu

Gdzie sie ustawia, żeby po kompilacji WYKONANIU programu - nie znikało jego OKIENKO. Czyli żeby można było obejrzeć wyniki działania ???

w kodzie na końcu linii wpisz

system("pause")

Dzięki . W helpie doczytałem, żeby też np. dopisać w kodzie getchar() .

Z tym, że to w sumie troche uciążliwe. Bo jak chcesz przetestować jakieś przykładowe programiki, to w każdym trzeba coś dopisywać. Dziwne, że nie można tego zrobić z poziomu Środowiska - “zatrzymać” okienka.

Jak to mawiał pewien mędrzec - jeden lubi pomarańcze, drugi jak mu nogi śmierdzą.

Faktycznie niektórzy mają za dużo czasu wolnego i mogą się grzebać w Devie. Ale myślę, że lepiej by było jakby wzięli za budowę stadionów i autostrad? Męczenie się w ruchu jest zdrowsze niż męczenie się przed kompem, a przy okazji i ojczyzna miałaby z nich pożytek.

Ja bym oszalał, jakbym miał napisać w Devie coś dłuższego niż hello world. Bo naprawdę są lepsze, zgrabniejsze i przyjemniejsze w obsłudze rozwiązania.

A niedługo miną 3 lata, od kiedy projekt nie jest rozwijany… Czemu zatem, skoro ma się zamiłowania do prehistorii, nie pójść krok dalej i używać RHIDE dla DJGPP?

OK. Upieral sie nie będę. Akurat na ten program się natknąlem - a że jest darmowy, no to w nim próbuje się uczyc C.

Polec w takim razie jakies lepsze środowisko…?

Visual C++ Express edition (do pobrania za darmo ze strony microsoftu, albo na stronie DP) albo Code::Block. Sam osobiście polecam VC++.

OTy --> Kosz