Df.exe co to za proces?

Witam wyszukiwałem w necie i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czego dotyczy ten proces.

Po uruchomieniu systemu Win xp komputer reagował bardzo ociężale, po uruchomieniu menedżera zadań okazało się że w/w proces zajmuje najwięcej zasobów pamięci i procesora. Dodam jeszcze że dysk w tym momencie również był w użyciu.

Czy ktoś z kolegów koleżanek potrafiłby mi odpowiedzieć czy jest to proces bezpieczny czy może jest to jakaś infekcja.

Prawdopodobnie jeśli masz lub miałeś zainstalowany Defraggler to jest właśnie jego proces. Odinstaluj program i problem powinien zniknąć.

Faktycznie mam zainstalowany Defraggler, kojarzyłem że to może być jego proces tylko zmyliło mnie gdy go uruchomiłem a menadżerze ukazał się proces Defraggler.exe i stąd moje poszukiwania :slight_smile:

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Jeżeli masz Win7 to pod prawym przyciskiem w Menedżerze masz coś takiego jak “Otwórz lokalizację pliku”, to powinno rozwiać wątpliwości.

To jest na win xp a w nim niestety nie ma takich “bajerów” ale… przyjrzałem się dokładnie ustawieniom Defragglera i doznałem olśnienia że przy ostatnim uruchamianiu kompa ustawiłem defragmentacje przy uruchomieniu systemu, a że było to ze dwa tygodnie temu to wpada się w panikę gdy zapomina się o niektórych sprawach :smiley: . Jeszcze raz wielkie dzięki za naprowadzenie na właściwą ścieżkę.