Witam, mam dialnet 1.3 od jakiegoś czasu i nie działa tak jak by to powiedzieć… normalnie.
Otóż: Kiedy włączam PC muszę czekać jakieś 5-6 minut ,żeby mi się włączył internet, tj. W tedy pojawia mi się panel połączenia aplikacji dialnet, 3 okna kreatora nowego sprzętu i jeszcze jakieś okno. Zamykam kreatory i to okno po czym klikam połącz. Czekam chwilę i się łączy. Potem muszę kliknąć na ikonę usługi dialnet. Kiedy to zrobię, pojawi mi się jeszcze raz okno dialnet ale poza tym Okno z informacją ale bez tekstu. Muszę na nim kliknąć OK, i dopiero w tedy można połączyć modem, bo w Dialnet trzeba osobno łączyć modem i usługę. A poza tym jeśli nie zrobię “Kreatora konfiguracji sieci” to po jakimś czasie pasek zadań mi sie robi taki szary, coś jak w Windowsie 98 a internet się rozłącza. I w tedy muszę restartować kompa ,żeby go znowu połączyć. Bo gdy poprostu kliknę na ikonę dialnet to niby coś tam się łączy ale to nic nie daje, a jak próbuję połączyć modem to wyskakuje błąd. Co robić? Mam Avasta 4.8 Home Edition i powywalałem wszystkie wirusy jakie mi wykrył. Proszę o pomoc co robić ,żeby wszystko działało normalnie? A często pobieram torrenty więc takie wyłączanie się neta to koszmar