DirectX 9 występuje w paru wersjach i jest co jakiś czas aktualizowany.
Pobierz z neta plik dxwebsetup.exe (najlepiej ze strony microsoftu) i odpal to narzędzie do automatycznego aktualizowania directx-a i on sam pobierze to czego brakuje i problem się rozwiąże.
Poza tym pobierz nowe sterowniki do karty graficznej i przeinstaluj.
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Sterowniki bezpośrednio od Intela, bo producenci laptopów przestają aktualizować swoje po roku od wypuszczenia danego modelu (wybierz system operacyjny):
Radzę sobie odpuścić, ponieważ to nie ma sensu ze względu na to, że niestety o ile jakaś gra wystartuje będzie strasznie się przycinać na zintegrowanej grafice. Dokup grafikę na AGP czy tam PCI-E jak masz PC i wtedy będzie można rozmawiać o uruchomieniu jakichkolwiek gier… Jeżeli masz laptopa, będziesz musiał złożyć peceta jak chcesz grać w gry komputerowe, bo laptopy to są mobilne komputery biurowe, a nie maszyny do gier…
Tak, i po odinstalowaniu od razu autor będzie mógł zrobić format. Ja już korzystałem z tego programu i jego użycie poskutkowało tym, że instalator DirectX wykrzaczała się i musiałem zainstalować Windowsa od nowa, tak więc odradzam jego użytkowania… Moim zdaniem tutaj problewm rozwiąże wyłącznie format, ponieważ DirectX jest składnikiem Windowsa, tak więc jak się wykrzaczy niestety trzeba przeinstalować cały system…
Pobierałem directx-y i ciągle granie na psx nie było możliwe. Byłem zielony w temacie. “Odkryłem” w necie, że trzeba odszukać na dysku pobrany Directx i uruchomić plik wykonywalny. Już rok idealnie chodzą gry nie tylko na psx.