Witam!
Mam takie pytanie. Mam 4 gierki wyścigowe od PLAY’a i są to:
Maluch Racer 2
Trabi Racer
Italian Championship
Czeski Rajd.
Pytanie dotyczy odblokowania wszystkich aut i tras. W Maluchu Racer 2 jest na to cheat-code “grynio”, który odblokowuje wszystko w grze. Jednak w Trabim już to nie działa, ale w Czeskim Rajdzie też działa. Ogólnie te gry bazują na jednym kodzie - przynajmniej tak mi się wydaje. Zatem myślałem o tym, żeby pogrzebać w plikach Trabi Racera. Może da się coś zmodyfikować tak, aby było wszystko odblokowane. w folderze gry znalazłem pliki “misic”, “menu” “intro” i “sound”. Problem w tym, że wszystkie te pliczki mają rozszerzenie *.dat. Jak taki plik rozpakować?
Może ktoś ma te gierki i jest w stanie coś na ten temat powiedzieć? Chciałbym sobie przypomnieć stare, dobre czasy, kiedy grało się w to na Pentiumie 1,58 GHz i 256 MB RAM i grafice GeForce 4400.
Jeżeli z jakiegoś powodu nadal chcesz rozpakować te pliki to właśnie napisałem skrypt do QuickBMS który to robi: https://github.com/morsisko/MyQuickBMSCollection/blob/master/maluchracer.bms
Witam po 3 latach!
Okazało się, że nie trzeba nic dissasemblować. W menu głównym wpisujemy:
cetsok
Ten kod odblokowuje wszystko do czasu ponownego restartu gry.
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.