Rozumiem Cię doskonale, też mnie drażnią odpowiedzi podobne jak osoby powyżej.
Zacznijmy robić coś co rozwiąże Twój problem.
Czy w związku z tą instrukcją pobierałeś jakiekolwiek oprogramowanie czyszczące?
Czy to jest jedyny program przy którym pojawia się ten błąd?
Sprawdzałeś komputer programem ADW Cleaner?
Uruchom CMD z uprawnieniami Administratora i wpisz sfc /scannow
Daj znać czy znalazło błędy.
To nie jest żadne rozwiązanie Twojego problemu , tylko próba naciągnięcia Cię na instalację wątpliwej reputacji programu z którego instalacji i działania może wyniknąć więcej szkody niż pożytku !
“Chodzi mi o to , aby język giętki …”
Tak ,robiłem te wszystkie rzeczy.
Jest też prawie blizniaczy room pokerowy -full tilt poker -są z pokerstars kompatybilne (różnią się graficzni ,oraz dostępnością niektórych gier ale profil gracza ,konto jest wspólne .Na full tilt… jak pogram dłużej (kilka godzin) w różne gry to zaczyna BARDZO przycinać ,do tego stopnia ,że “staje” i jedyna opcja to reinstalacja.
Czy mógłbyś wytłumaczyć koledze, o który program chodzi?
Teraz to wygląda to tak, jakbym to ja naciągał go na uruchamianie czegokolwiek.
@zuzia226 Zastosuj się do porady, upewnię się czy nie masz infekcji systemu.
Zaznacz przed skanowaniem Shortcuts aby po skanowaniu powstały 3 pliki.
Wrzuć je tutaj do wglądu.
Odinstaluj te z których nie korzystasz.
Napisz, których nie udało się usunąć.
Kolega @KAZDAN63 sugeruje błędy .NET i ma racje.
Dzięki logom FRST można znaleźć błędy systemu. @zuzia226 Czy masz zainstalowane wszystkie aktualizacje Windows Update? Nawet te opcjonalne?
Jeśli nie to zrób to.
Ja czekam aż odpiszesz w sprawie programów, w tym czasie przygotuję plik do Naprawy.
WIN+R
SERVICES.msc
OK
Błąd :Usługa buforowania czcionek platformy Windows Presentation Foundation 3.0.0.0.
Tryb uruchomienia : Ręczny
Odzyskiwanie : Nie podejmuj żadnej akcji x3
Zastosuj , OK
Być może błąd związany jest z ogólnym błędem .NET FRAMEWORK .
Wyłącz Windows Search (C:\PERFLOGS - usunąć !)
Wszystkie procesy .NET FRAMEWORK przestaw na uruchamianie ręczne (+ karta Odzyskiwanie) , ale spokojnie można je też całkowicie wyłączyć .
Windows Update (zdjęcia 3, 4 , 5 - zachować kolejność działań) :
-https://goo.gl/photos/cVurwAUGBbaPBEa37
Całkowite zamknięcie Zapory Windows to jednak trochę “wyższa szkoła jazdy” .
Usługa : Diagnostics Tracking Services - bezwzględnie wyłączyć !
Harmonogram Zadań
Pozostawić zadanie związane z defragmentacją dysków (wyłączone) i aktualizacją czasu resztę można spokojnie “posłać do diabła” (CCLEANER NARZĘDZIA/AUTOSTART/ZAPLANOWANE ZADANIA-ZAAWANSOWANE) . Jeżeli marzysz o wydajności , a system nie będzie zajmował się sam sobą , czyli : Ja dla pana czasu nie mam !
Po osiągnięciu statusu WU : System Windows jest aktualny , czas na telemetrię :
Zapisać jako plik .bat i uruchomić
Po restarcie uruchomić WU i wszystkie znalezione poprawki dodać do ukrytych !
CCLEANER-owi dodać do czyszczenia (pliki i podfoldery) : C:\WINDOWS\SOFTWAREDISTRIBUTION\DOWNLOAD i skasować w ten sposób jego zawartość (WU nie może wówczas działać !) .
WIN+R
CLEANMGR.exe /SAGESETRUN
OK
Zaznaczyć wszystko ! OK
CLEANMGR.exe
OK
Oczyścić dysk C + punkty przywracania Bezwzględny RESTART ! Tego nie potrafi żaden cleaner (sprawa głównie dotyczy folderu C:\WINDOWS\WINSXS )
Zaplanować CHKDSK dysków
RESTART !
Defragmentacja dysków (SSD też dotyczy) ! Jeżeli marzysz o wydajności !!!
Istnieje też problem wielkości folderu Podglądu Zdarzeń (C:\WINDOWS\SYSTEM32\WINEVT\LOGS) . U mnie każdy dziennik to max. 1028kB , “waga” tego folderu to … 9,40 MB , a liczba sygnalizowanych problemów = 0 (słownie : zero) .
Im dłużej się zadaje z W10 PRO x64 tym moja irytacja tym system narasta !