Stałem się nieszczęśliwym posiadaczem takowego monitora i niestety mój PcLinuxOs odpadł. Nawet powtórna instalacja w trybie safe nie pomogła. Czarność, 100 pytań do- na forum Pclos i nie ma mądrego. Grzebanie w xorgu na siłę. Jakieś tajemnicze 92 Hz.
Na szybko postawiłem KDE neon, ale ten znowu nie ogarnia mojego RX470.
Niby działa. Ale coś nie ubuntowe? I ta mesa żyje swoim życiem.
jajecpl@jajecpl-pc:~$ lsmod | grep amd
edac_mce_amd 32768 0
amd_iommu_v2 20480 0
gpio_amdpt 20480 0
gpio_generic 20480 1 gpio_amdpt
Masz najnowsze jądro? W PCLinuxOS równa się to temu, że metapakiet kernel-latest jest zaintalowany i na bieżąco aktualizowany wymagając najnowszego kernela.
Po drugie - nowszy kernel gwarantuje nowszą wersję modułu sterownika karty graficznej. Gimnastyka z Ubuntu nic nie da, kernel i przydatki mogą być starsze niż nawet w PCLinxuOS.
Poka co tam masz dokładnie, w tym co dałeś brakuje info o module:
Rozwiązałem. Przeprosiłem się z PCLinuxOs. Nie siedzę cały czas w temacie,komp do rozrywki, ale poprawiłem wpisy przy starcie i poszło.
Na dzień dzisiejszy nie widzę lepszego distro. Tym bardziej, że jestem niedzielnym użyszkodnikiem i graczem w 3 gry. A w pclinuxos na upartego mogę grzebać w roocie w dolphinie, bez krusaiderów czy mc. Ubuntu kiedyś zablokowało-“debile”.
Chaos bo piątek i towarzysrtwo
nie jest łatwo napisać. z pijakami
manjaro cwiczylem. —nie. arch- nie op\suse jeszZcze
ale teraz seri. ten pclosos najgłupsza nazawa dla distro , ale to dziala i wersja drakstar.
Nie chciałem zagiętego, ale powiem szczerze, że teraz …nawet po kilku dniach ciężko sie odnaleźć bez tego szerszego.
ładne to niebieskie z prawej
U mnie baza to suka, zawsze pod spodem, szyby,wiatraki świecące.
lampa z tel, to białe
Najlepsze jest to, że nie wiesz co dostajesz. .cochociemni. OKazuje się się ze jest HDR w 4 numerach, jakies podbicie, biale pasmo , tryb gry , (klatki liczy)i jeszcze jakies cuda.
Oni nie wiedzą co sprzedają?