Div się rozjeżdża pod ie


(Loveall) #1

Proszę o pomoc w znalezieniu błędu aby pod ie stronka również działała

mam stronkę która pod firefoxem wygląda tak

95888155yo9.jpg

a pod ie się rozjeżdża

96263264bu3.jpg

stronka jest zrobiona na divach i w oddzielnym pliku css jest styl jak to ma wyglądać.

to jest kod HTML gdzie jest treść

MENU:

GRAFIKA 2D GRAFIKA 3D TWORZENIE STRON WWW PLAKAT ANIMACJA / PREZENTACJE FOTOGRAFIA FILM / REKLAMA MSSQL SERVER PHP /MySQL ASP .NET EFEKT WIZUALNE FX OBRÓBKA CYFROWA

HOME - o studiu

Witam Państwa na nowo powstałej stronie studia graficznego zajmującego się przede wszyskim szeroko pojętą formą reklamy. Stworzenie własnej strony reklamowej bądź profesjonalnej reklamy telewizyjnej z wykorzystaniem technologii 3D w połaczeniu z wideo jeszcze nigdy nie było tak proste. Masz ochotę na formę reklamy która podbije rynek? Jeśli twoja odpowiedź brzmi TAK wiec na co czekasz zgłoś się do nas a my zajmiemy się resztą. Sam doskonale wiesz, że połowa sukcesu w biznesie to dobra reklama a dzięki naszej pomocy zdobędziesz nowych klientów na dynamicznie rozwijających się rynkach pracy. Chociaż studio działa od niedawna to dzięki wykwalifikowanym specjalistom wykonana praca jest na jak najwyższym poziomie. Chociaz studio nastawione jest na reklamę to wykonujemy oprócz tego strony WWW, animacje flash, filmy animowane, obróbka cyfrowa materialów wideo oraz zdjęć. Wykonujemy strony WWW w oparciu o różne technologie, dzieki czemu strony nie są statyczne ale w pełni dynamiczne co oznacza, że może taka strona obsługiwac wirtualny sklep internetowy, który bedzie zarabial na Ciebie gdyż jest on otwarty cały czas.

src="http://jigsaw.w3.org/css-validator/images/vcss-blue" alt="Poprawny CSS!" /

[/code] a tu jest css
[code] /* div 3 */ #g3 { background-image: url(G_images/pg/images/pg_03.png); background-repeat:repeat; position:inherit; } /* lewa strona stale */ #left{ margin-left:3px; width: 240px; height: 336px; background:url(G_images/window/menu.png); position:inherit; } #lefttop{ margin-left:3px; margin-top:10px; position:absolute; } #leftbot{ margin-left:3px; margin-top:30px; color:#000000; position:absolute; } #css{ margin-left:3px; } /* prawa strona zmienna - do indexu */ #prawoin{ margin-left:310px; width:501px; height:336px; background-image:url(G_images/window/framehome.png); position:inherit; } #prawoinhom{ margin-left:15px; margin-top:10px; position:absolute; } #opis{ margin-left:20px; margin-top:30px; color:#000000; position:absolute; }


(Kutar 0) #2

Poczytaj o float

#left{

margin-left:3px;

width: 240px;

height: 336px;

background:url(G_images/window/menu.png);

position:inherit;

float:left;

}

oraz

#prawoin{

width:501px;

height:336px;

background-image:url(G_images/window/framehome.png);

position:inherit;

float:left;

}

Natomiast w kodzie HTML strony pomieszałeś z DIVami. Zanim otworzysz #prawoin musisz zamknąć #left:

MENU:

GRAFIKA 2D GRAFIKA 3D TWORZENIE STRON WWW PLAKAT ANIMACJA / PREZENTACJE FOTOGRAFIA FILM / REKLAMA MSSQL SERVER PHP /MySQL ASP .NET EFEKT WIZUALNE FX OBRÓBKA CYFROWA