Dlaczego avast home blokuje mi dostęp do internetu

Nie mogę przeglądać stron cały czas ukazuje się stona że nie można jej wyświetlić co i gdzie trzeba zmienić w tym programie.

Może to nie antyvi. Ja też go mam i mi troszkę spowalnia ładowanie stron ale się otwierają . Wyłącz go i zobacz co się będzie działo.

To raczej nie avast ,podaj więcej szczegółów .

Jakie szczegóły mam xp Pa instalacji avast tak jak mówiłem nie mogę wogóle wejść na żadną stronę nawet po wyłączeniu avasta.Problem ustępuje po deinstalacji avasta.Mam IE6

Zainstaluj inną przeglądarkę np firefox i zobacz co się będzie działo.

ja miałem coś podobnego przed formatem korzystałem z avasta i wszystko działało prawidłowo,po formacie i zainstalowniu świeżego systemu avast też mi blokował internet musiałem go wyłączyć by internet działał,się wkurzyłem i teraz mam kasperskyego

Wystarczy wyłączyć osłone stron WWW i po kłopocie.

zbyszek_731 nie możliwe jest żeby avast blokował strony , ja jakoś zainstalowałem normalnie , i działa jak 3ba.

Dziwny problem szczerze mówiąc.

Ale co to da…?

Możesz spróbować.

zbyszek_731 czy używasz jakiegoś firewalla?Czy pojawia się jakiś komunikat , czy biała stronka z napisem nie można wyświetlić strony etc.

Możliwe i całkiem prawdziwe,jest to tylko program i czasem zdarzają się takie sytuacje,ale wyłączenie opcji o której wcześniej napisałem pomoże.

(sam miałem taki problem niedawno)

przeciez ten program właśnie służy do tego! z wyłączoną opcją jest praktycznie nieprzydatny. Chyba że wyłączyłby na chwile zobaczył czy działa net i włączył spowrotem.

miałem dokładnie tak samo, ale nie pamietam jak sobie poradziłem :mrgreen:

Wyłączenie opcji osłony ston www nic nie dało.Zrobiłem format dysku zainstalowałem avast i było to samo.Następnie go odinstalowałem i wtedy dało się wejść.Ponownie go zainstalowałem i teraz wszystko chodzi jak należy.Co się stało nie wiem?

jeszcze jakis problem?