Dlaczego Firefox nie edytuje zdjęć w rubrykach ogłoszeń

Ponownie opisuje problem z Firefoxem.

Po instalacji nowszego wydania przeglądarka nie edytuje dodawanych zdjęć (chociaż je dodaje) . Nie mogę także zobaczyć zdjęć dodanych chociażby w ogłoszeniach Allegro ponieważ porostu ich nie ma w otwartym anonsie ( opera je wyświetla i otwiera).

Nie pomaga przeinstalowanie.

Co z tym zrobić.

Do moderatora…teraz dobrze? :slight_smile:

Moderatorem nie jestem, ale nie do końca dobrze. Nie krzycz w tytule (wielkie litery). :wink:

Może opisz dokładniej ten problem, bo “rubryki ogłoszeń” brzmią cokolwiek tajemniczo.

Dzięki za kontakt.

Problem jest prosty.

Dotyczy przynajmniej dodawania zdjęć w Allegro.

Dodaję zdjęcia do ogłoszenia …jest ok…w kolejnym kroku dochodzi do akceptacji ogłoszenia i tu już dodanych zdjęć nie ma chociaż w efekcie końcowym jednak są zamieszczone.

Dalej…otwieram jakiekolwiek ogłoszenie i pomimo tego, że są w nim dodane zdjęcia to na wyświetlonej stronie (na dole) ich nie ma.

Problem ten dotyczy tylko Firefoxa, ponieważ dla przykładu w Operze wszystko jest OK.

A za te duże litery w tytule to sory jeżeli ma to jakieś znaczenie merytoryczne :slight_smile: …nie zwróciłem na to uwagi chodzi mi o problem.

Dodane 13.07.2010 (Wt) 15:37

Dzięki za kontakt.

Problem jest prosty.

Dotyczy przynajmniej dodawania zdjęć w Allegro.

Dodaję zdjęcia do ogłoszenia …jest ok…w kolejnym kroku dochodzi do akceptacji ogłoszenia i tu już dodanych zdjęć nie ma chociaż w efekcie końcowym jednak są zamieszczone.

Dalej…otwieram jakiekolwiek ogłoszenie i pomimo tego, że są w nim dodane zdjęcia to na wyświetlonej stronie (na dole) ich nie ma.

Problem ten dotyczy tylko Firefoxa, ponieważ dla przykładu w Operze wszystko jest OK.

A za te duże litery w tytule to sory jeżeli ma to jakieś znaczenie merytoryczne :slight_smile: …nie zwróciłem na to uwagi chodzi mi o problem.

Przydałyby się jakieś screeny, żeby to dokładniej obejrzeć. Masz zainstalowane jakieś dodatki w Firefoksie?

Dodatków nie instalowałem żadnych.

Screeny tu nic nie wniosą.Problem jest taki …w Firefoxe zdjęć na dole ogłoszenia nie ma chociaż tak naprawdę są . nawet jak klikniesz na miniaturkę w lewym górnym rogu strony to i tak nic. A w Operze wszystko ok. Wszystko zaczęło sie po instalacji najnowszej wersji MF. Coś czytałem, że wynieśli poza przegladarkę otwieranie plików graficznych czy coś takiego…może to w tym problem?

Hmm… Nie instalowałeś żadnych dodatków. No dobrze. Przedstawię ci tu sposób, w jaki spróbowałbym to rozwiązać. Zaznaczam, że oczywiście może być on błędny i jeśli tak się okaże, zaproponuję inny.

Poniżej zakładam, że ścieżka do folderu z Firefoksem to C:/Program Files/Mozilla Firefox/ , a ta od danych aplikacji dla ciebie - C:/Documents and Settings/Użytkownik/Dane aplikacji/ . Jeśli jest inaczej, zastąp te ścieżki rzeczywistymi.

1. Odinstaluj Firefoksa.

2. Usuń folder C:/Program Files/Mozilla Firefox.

3. Usuń folder C:/Documents and Settings/Użytkownik/Dane aplikacji/Mozilla/Firefox.

Jeśli nie widzisz folderu Dane aplikacji_, w eksploratorze Windows wybierz_ Narzędzia >> Opcje folderów… >> Widok [zakładka] >> Ustawienia zaawansowane… [lista] >> Pliki i foldery [kategoria] >> Ukryte pliki i foldery [kategoria] >> Pokaż ukryte pliki i foldery.

1. Znajdź i usuń podane poniżej klucze za pomocą Edytora rejestru Windows (Start >> Uruchom >> regedit):

HKEY_CLASSES_ROOT\FirefoxHTML

HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Applications\firefox.exe

HKEY_CURRENT_USER\Software\Mozilla

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org

1. Zainstaluj Firefoksa ponownie.

2. Narzędzia >> Opcje… >> Treść [zakładka] >> Pobieraj obrazki automatycznie.

3. Wyczyść listę wyjątków dla pobierania obrazków: Narzędzia >> Opcje… >> Treść [zakładka] >> Wyjątki… [po prawej stronie od: Pobieraj obrazki automatycznie].

4. Narzędzia >> Wyczyść historię przeglądania… >> [zaznacz wszystkie opcje].

5. Zrestartuj przeglądarkę.

6. Upewnij się, że rozszerzenie Skype nie jest zainstalowane (jeśli jest, odinstaluj je i uruchom przeglądarkę ponownie): Narzędzia >> Dodatki >> Rozszerzenia [zakładka].

Trochę dużo trzeba zrobić, ale zabezpieczyłem się tu na większość okoliczności, które mogłyby spowodować ten problem.

amnezja2 , nie krzycz. Popraw tytuł na małe litery. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę, ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978