Po instalacji nowszego wydania przeglądarka nie edytuje dodawanych zdjęć (chociaż je dodaje) . Nie mogę także zobaczyć zdjęć dodanych chociażby w ogłoszeniach Allegro ponieważ porostu ich nie ma w otwartym anonsie ( opera je wyświetla i otwiera).
Dodaję zdjęcia do ogłoszenia …jest ok…w kolejnym kroku dochodzi do akceptacji ogłoszenia i tu już dodanych zdjęć nie ma chociaż w efekcie końcowym jednak są zamieszczone.
Dalej…otwieram jakiekolwiek ogłoszenie i pomimo tego, że są w nim dodane zdjęcia to na wyświetlonej stronie (na dole) ich nie ma.
Problem ten dotyczy tylko Firefoxa, ponieważ dla przykładu w Operze wszystko jest OK.
A za te duże litery w tytule to sory jeżeli ma to jakieś znaczenie merytoryczne …nie zwróciłem na to uwagi chodzi mi o problem.
– Dodane 13.07.2010 (Wt) 15:37 –
Dzięki za kontakt.
Problem jest prosty.
Dotyczy przynajmniej dodawania zdjęć w Allegro.
Dodaję zdjęcia do ogłoszenia …jest ok…w kolejnym kroku dochodzi do akceptacji ogłoszenia i tu już dodanych zdjęć nie ma chociaż w efekcie końcowym jednak są zamieszczone.
Dalej…otwieram jakiekolwiek ogłoszenie i pomimo tego, że są w nim dodane zdjęcia to na wyświetlonej stronie (na dole) ich nie ma.
Problem ten dotyczy tylko Firefoxa, ponieważ dla przykładu w Operze wszystko jest OK.
A za te duże litery w tytule to sory jeżeli ma to jakieś znaczenie merytoryczne …nie zwróciłem na to uwagi chodzi mi o problem.
Screeny tu nic nie wniosą.Problem jest taki …w Firefoxe zdjęć na dole ogłoszenia nie ma chociaż tak naprawdę są . nawet jak klikniesz na miniaturkę w lewym górnym rogu strony to i tak nic. A w Operze wszystko ok. Wszystko zaczęło sie po instalacji najnowszej wersji MF. Coś czytałem, że wynieśli poza przegladarkę otwieranie plików graficznych czy coś takiego…może to w tym problem?
Hmm… Nie instalowałeś żadnych dodatków. No dobrze. Przedstawię ci tu sposób, w jaki spróbowałbym to rozwiązać. Zaznaczam, że oczywiście może być on błędny i jeśli tak się okaże, zaproponuję inny.
Poniżej zakładam, że ścieżka do folderu z Firefoksem toC:/Program Files/Mozilla Firefox/, a ta od danych aplikacji dla ciebie -C:/Documents and Settings/Użytkownik/Dane aplikacji/. Jeśli jest inaczej, zastąp te ścieżki rzeczywistymi.
Odinstaluj Firefoksa.
Usuń folder C:/Program Files/Mozilla Firefox.
Usuń folder C:/Documents and Settings/Użytkownik/Dane aplikacji/Mozilla/Firefox.
Jeśli nie widzisz folderuDane aplikacji_, w eksploratorze Windows wybierz_ Narzędzia >> Opcje folderów… >> Widok [zakładka] >> Ustawienia zaawansowane… [lista] >> Pliki i foldery [kategoria] >> Ukryte pliki i foldery [kategoria] >> Pokaż ukryte pliki i foldery.
Znajdź i usuń podane poniżej klucze za pomocą Edytora rejestru Windows (Start >> Uruchom >> regedit):
Wyczyść listę wyjątków dla pobierania obrazków: Narzędzia >> Opcje… >> Treść [zakładka] >> Wyjątki… [po prawej stronie od: Pobieraj obrazki automatycznie].
Narzędzia >> Wyczyść historię przeglądania… >> [zaznacz wszystkie opcje].
Zrestartuj przeglądarkę.
Upewnij się, że rozszerzenie Skype nie jest zainstalowane (jeśli jest, odinstaluj je i uruchom przeglądarkę ponownie): Narzędzia >> Dodatki >> Rozszerzenia [zakładka].
Trochę dużo trzeba zrobić, ale zabezpieczyłem się tu na większość okoliczności, które mogłyby spowodować ten problem.