Na Waszym vortalu podajecie , wprowadzającą w błąd, informację że GIMP 2.2.9 jest tylko na Windows NT, 2000, XP!
Mam go u siebie zainstalowanego i chodzi jak burza.
Mój system to Windows 98 SE!
O co chodzi?
Na Waszym vortalu podajecie , wprowadzającą w błąd, informację że GIMP 2.2.9 jest tylko na Windows NT, 2000, XP!
Mam go u siebie zainstalowanego i chodzi jak burza.
Mój system to Windows 98 SE!
O co chodzi?
Niech i tak będzie!
PS
Szkoda tylko, że przez pare miesięcy żyłem w przeświadczeniu, że jest poza moim zasięgiem.
W polu System operacyjny podajemy wymagania systemowe zalecane przez producenta, choć może się zdarzyć, że można go uruchomić na niewymienionych wersjach systemu. W zakresie starszych systemów (Windows 98/Me) - dotyczy to m.in. GIMP’a, w drugą stronę (Windows XP, Windows Server 2003) - starszych programów, które zostały stworzone gdy tych systemów jeszcze nie było.
Akurat przy GIMP’ie w polu System operacyjny jest na końcu gwiazdeczka, która odwoływała się do informacji w polu Uwaga! o tym, że program może być również uruchomiony pod Windows 98 i Me. Nie wiedzieć czemu dopisek przy którejś aktualizacji zniknął :shock: Dziękuję zatem za zwrócenie uwagi. Teraz wszystko jest już OK.
Cieszę się bardzo, bo na pewno znajdzie się wielu chętnych posiadających starsze systemy!
PS
Ta gwiazdeczka też nie dawała mi spokoju, ale nie mogłem znaleść do niej odniesienia.