Dlaczego nie mogę zgłosić moich programów?

Witam serdecznie

Od grudnia usiłuje zgłosić moje 2 programy muzyczne: Ultimate Player oraz DR Radio. Ciągle wysyłam maila na adres redakcji oraz pisze na PW. Mało tego poprosiłem moich znajomych żeby również wysłali - i nic :frowning:

Nikt mi nic nie odpowiada! Napisałem się tych programów i jak pisałem to marzyłem aby tu były. Większość znajomych korzysta właśnie z DP - miał bym się czym pochwalić ^^ A tu nici.

Jak te programy są tak do bani i beznadziejne to napiszcie i dam se spokój.

Pozdrawiam, Damian R.

Są do bani i beznadziejne,daj SE spokój.

Do bani ? ? ? ? ? ?

Umiesz SE napisać coś bardziej konkretnego panie ekspercie?

Jak widzę takie ekspertyzy, to od razu kojarzą mi się z podobnym ocenami innych super fachowców w krótkich majteczkach głoszących na wszystkie strony np.Microsoft jest be, Windows jest be. No i parę sloganów które gdzieś tam wyczytali i bezmyślnie powtarzają.

Ja jestem pod wrażeniem bo zdaję sobie sprawę ile pracy wymaga napisanie tak rozbudowanego programu. Trzeba jednak powiedzieć, że różnego typu odtwarzaczy jest multum i nic dziwnego, że trudno się przebić z nowym produktem bo każdy już jakiś tam odtwarzacz ma, a przyzwyczajenia odgrywają tu istotną rolę.

W każdym bądź razie gratuluję, a nawet podziwiam i myślę, że wcześniej czy później program znajdzie też swoich wielbicieli. Jedyne moje zastrzeżenie jak na początek: Odtwarzacz mini jest zawsze na wierzchu, a dla mnie nie jest to wygodne rozwiązanie. Być może da się to ustawić inaczej, ale nie znalazłem.

A, dlaczego nikt Ci nie odpowiada? To proste. Czy na Tobie można zarobić? :slight_smile:

Swego czasu też próbowałem zainteresować redakcję swoim programem, ale nawet nie było: “Do bani. Daj se spokój.” :slight_smile:

A moze redakcja by zrobila jakies miejsce na swoich serwerach i uruchomila taki kącik z twórczoscią takich ludków jak upCreator. Mamy juz swoje blogi wiec czemu nie ? :slight_smile:

Jesli program by sie spodobal jakies firmie DP moglo by miec z tego procent :lol:

Co o tym myslicie?

Oczywiscie programy wartosciowe i takie ktore cos sobą reprezentują.

UpCreator , nazwij temat konkretnie, zgodnie z regulaminem forum. Inaczej temat zostanie usunięty.

Program w najbliższym czasie zostanie przetestowany przez redakcję - jeśli spełni określone kryteria i będzie się nadawał do publikacji to pojawi się na łamach vortalu - o czym poinformuję mailowo.

Niestety nasza bezwładność jest duża. Ilość maili, a zwłaszcza zgłoszeń programów jest olbrzymia - to niestety powoduje, że często mamy spore poślizgi w reakcjach, brak odpowiedzi nigdy nie jest lekceważeniem - zwykle jest spowodowany tym, że chcemy odpowiadać jak coś będziemy mogli o programie powiedzieć i będziemy mieli jakieś stanowisko. Niestety czasami to trwa i trwa, a czasami coś nam umyka.

Wielokrotnie rozważaliśmy koncepcję przygotowania miejsca gdzie autorzy programów mogliby je udostępniać sami, prowadzić “dialog” z użytkownikami i dzięki temu je sprawnie rozwijać i promować, czy być może szukać potencjalnych partnerów. Udostępnienie miejsca na serwerach nie jest żadnym problemem. W zakresie infrastrukturalnym możemy uruchomić miejsce o charakterze częściowo zbliżonym do sourceforge - miejsce byłoby wylęgarnią programów - docelowo publikowanych (z rekomendacji userów) w serwisie. Gdybyśmy mieli przekonanie, że autorów zainteresowanych takim przedsięwzięciem byłoby więcej niż palców u rąk to moglibyśmy projekt wdrażać :wink: Kilka pomysłów już w zanadrzu mamy…

Procentów nie szukamy :slight_smile:

Dzięki i czekam :slight_smile:

Było by fajnie :slight_smile: Jest bardzo dużo polskich programów które są mało znane (m.in Wrzuta Player, easyPlay i parę edytorów Web)

Pozdrawiam

Nie wątpię, że programów jest sporo, raczej chodziło mi o zaangażowanie wielu autorów - np w zakresie kreowania swego rodzaju podstron projektów w ramach takiego przedsięwzięcia.

@Cebula

To moze zróbcie jakás ankiete na pierwszej stronie vortalu plus jakis artykul o tym. Mysle ze to by dalo jakies cyferki i odzew od czytelnków a wam pomoglo przy podjeciu decyzji czy warto uruchomic taki projekt czy nie.

Co wy na to? :slight_smile:

IMO jak już coś ankieta jest mało sensownym rozwiązaniem,

wielu autorów programów by zaznaczyło że było by ZA że są zainteresowani udziałem w takowym przedsięwzięciu

bo czemu by nie skorzystać z takiej możliwości, znajdzie się wielu chętnych ale ilu z nich by realnie wspierało swój program, odpowiadało by na pytania użytkowników, na bieżąco aktualizowało program, łatało ewentualne dziury to już nikt nie wiem

bo raczej nie sztuką jest napisać program wrzucić go interesować się nim na vortalu przez tydzień może dwa, a potem jeden z drugim by ucichł a program by po prostu umarł…

ale ogólnie koncepcja fantastyczna,

tak realnie to np ja :slight_smile:

w kwietniu będzie rok jak poświęcam mu każdą wolną chwilę, a z użytkownikami gadam przez gg :slight_smile: (to nie tylko moi znajomi :D). Paru kumpli mi pomaga i prowadza konto na nk i też odpisują na pytania (jak znają odp). Aktualizacja się zdarza raz na 1,5 miesiąca nieraz częściej nieraz rzadziej

To pisze tylko jak jest w przypadku UP. Może faktycznie ktoś by coś wrzucił a potem to upadło. Ale można byłoby zrobić możliwość wrzucenia kodu źródłowego :wink:

• ktoś by mógłby kontynuować program :slight_smile: np fajny edytor kED został tak porzucony :frowning:

Mimo wszystko myślę, że kontakt z userami strasznie motywuje do pracy :wink:

jeśli chodzi o platformę typu sourgeforge to google tez ma swoja. Jednakże fajnie by było aby dobreprogramy tez zrobiły. W końcu promujecie darmowe oprogramowanie. Taka część serwisu byłaby poprostu znakomita i dopełniałaby portal o polskie programy i gry.

Jeśli chodzi o te programy co w 1 poście to muszę przyznać że bardzo dobre. Niestety programowi do odtwarzania brakuje sporo do oceny go jako ideał. Przede wszystkim interfejs mi się nie podoba. Powinna być możliwa pełna jego modyfikacja przez użytkownika. Tak czy siak projekt się rozwija więc zajrzę za kilka miesięcy.

No i co słychać ? Wiem, że macie ważniejsze spr na głowie ale pasowała by jakaś odpowiedź. :frowning: Będziecie wdrążać tą platformę czy nie ?

Przecież dostałeś odpowiedź i może pozwolę sobie jej najważniejszą część zacytować:

“Niestety czasami to trwa i trwa, a czasami coś nam umyka.” :slight_smile:

Nie o to chodziło tylko o platformę a’La Source Forge :wink: Instalki wdrążyły fajny system dla wydawców.

1-2 tygodni temu również spróbowałem zgłosić swój program - DCoder. Jak dotąd bez skutku.

Może się mylę, ale wydaje mi się, że formularz zgłaszania nowych programów był skuteczniejszym rozwiązaniem. Jakieś dwa lata temu zgłaszałem program EqualMath jeszcze przez formularz na starej wersji wortalu i wylądował on na stronę (z tego, co pamiętam) po 2-3 dniach. A przecież wtedy strona też była bardzo popularna.

Proponuję przywrócić formularz - jeżeli w dalszym ciągu chcecie otrzymywać propozycje na maila, niech to będzie formularz wysyłający maila przez PHP. Bo nawet, gdyby nie poprawił on szybkości dodawania programów, jest lepiej widoczny i mniej z tym zachodu, niż z wysyłaniem maila.