Dlaczego nie wychodzi mi ,,motion tracking"?

Używam programu Adobe After Effects. Wcześniej próbowałem w Blenderze, ale też lipa. Nie wiem co robię nie tak. Robię wszystko jak na poradnikach, a efekt jest bardzo słaby. Chodzi o to, że jak dodam np. text to nie stoi on razem z innymi objektami na filmie tylko albo drga, albo się powoli przemieszcza. Dlaczego tak? Nie da się tak idealnie?

Da się idealnie a czym to robisz Mocha ? czy tą wtyczką do AE wbudowana  ? Zaznaczasz punkt o wysokim kontraście? 

Ja wchodziłem w ,Windows" i tam jest opcja ,Tracker" - właśnie tym ja robiłem. 

Tak

No to polecam ci tą Moche ona jest trudniejsza niż zwykły tracker ale osiągniesz Efket . 

Kiedyś robiłem coś podobnego w Adobe Premiere Elements. Tam opcja śledzenia wypada nawet nieźle, a obsługa o niebo łatwiejsza. Oczywiście, efekt końcowy zapewne gorszy od Mocha ale coś kosztem czegoś :slight_smile:

Jakoś nie wychodzi mi to dalej. Próbuję już zdenerwowany przez 5 godzin to zrobić różnymi metodami i nic. Oglądam te poradniki i Mocha jest dla mnie już proste w obsłudze i zaznaczenie ładnie śledzi obiekty, ale jak przychodzi co do czego w AE, to efekt jest tragiczny. Wszystko skacze. Dlaczego tak się dzieje? Już lepiej wychodzi mi dodanie pojedynczego tracka w AE, ale Mocha powinno działać lepiej. Pomocy!