Dlaczego strona mi dziala w Operze ale w IE i FF juz nie?


(Pawel525i) #1

Czesc wszystkim !

Staram sie powoli ulepszyc swoja stronke , wdrazajac kod HTML i nie uzywajac juz metod typu wyswing . Napotkalem taki oto problem po drodze , mianowicie stronka dziala mi w Operze , lecz czesciowo nie dziala w IE oraz FF . Czy ktos potrafi mio jakos pomoc , badz tez naprowadzic jakie sa tego powody ? Nie znam jeszcze dobrze jezyka HTML , zatem nie krzyczec prosze :wink:

Podaje fragment :


(Panda2a) #2

Wygl膮da na to ,偶e linki powsta艂y podczas twojej zabawy na Operze.

SID=..............................

To oznaczenie sesji mi臋dzy twoim komputerem (wygl膮da na to 偶e przegl膮dark膮 by艂a Opera) a serwerem.

Po wyga艣ni臋ciu "偶ycia sesji" te linki na Operze r贸wnie偶 przestan膮 dzia艂a膰.

Reasumuj膮c do udost臋pnienie adresu "czegokolwiek" nie u偶ywamy linku z SID


(ERROR22) #3

Mo偶esz jeszcze sprawdzi膰 sw贸j kod http://validator.w3.org/


(Pawel525i) #4

Czesc Umik !

Miales 100 % racje przestalo dzialac , juz to zrobilem i dziala jak sie nalezy , lecz nie dziala mi jeden efekt pikselizacji przy przejsciu na inna strone - w Operze i FF , natomiast w IE dziala

podaje skrot :

mozesz mi pomoc ?

Czesc Error 22

Dzieki za link , mam mase bledow i zupelnie nie rozumie dlaczego tyle mi ich powstalo , skoro poslugiwalem sie kreatorami . Bede usilnie to studiowal .


(Airborn) #5

Pawel525i takie efekty jak page-enter oraz page-exit dzia艂aj膮 tylko w IE, nie jest to cz臋艣膰 偶adnej specyfikacji tylko wymys艂 programist贸w Microsoftu

bo kreatory nie generuj膮 kodu w pe艂ni poprawnego, ani te偶 optymalnego


(Pawel525i) #6

Airborn dzieki wielkie - to teraz wszystko mi pasuje : studiowac , studiowac , studiowac HTML . Jeszcze jedno tylko , czy ktos wie , gdzie mozna podobnie sprawdzic stronke w poszukiwaniu bledow , no i zeby tam pare slow po polsku znalezc ? :wink: bo ja nie panimaju :wink: