Dlaczego taki komunikat pojawia mi się w wirtualnej maszynie w wirtualbox i jak go rozwiązać?

Chciałem stworzyć wirtualną maszynę, żeby przetestować jakiś program i chciałem wgrać system windows 8.1 64 wersja DVD i pojawia mi się taki komunikat, co mam zrobić, aby zainstalować system? Jest to bardzo ważne, bo chcę przetestować program a nie mogę tego zrobić, bo nie mogę nawet zainstalować systemu przez jakiś komunikat, przesyłam zrzut ekranu tego błędu.
Bez tytpułu

To ogólnik = nie rozwiniołeś pola szczegóły by uniknąć gdybania z „tysiącem” niepasujących powodów.

1 polubienie

próbowałeś… przeczytać komunikat? :point_right: :point_left:

Dobra przepraszam, nie wiedziałem, że w opcji szczegóły będą napisane przyczyny problemu, w takim razie przesyłam prawidłowy zrzut ekranu wraz ze szczegółami błędu.

Za mały rozmiar dysku. Przydziel więcej.

Nie. Dysk ma 40GB (widać). To wystarczy. To dysk na zewnątrz, prawdziwy, nie ma miejsca :slight_smile:

No ale o którego prawdziwego chodzi? Czyli nie wirtualnej maszyny a prawdziwego komputera?

Tak. Dysk 40GB wystarczy dla Windows 8.1. Najwyraźniej jednak, rosnąc, przestał się mieścić na tym prawdziwym. Wirtualny dysk jest plikiem, duzym, domyślnie rosnącym (a nie zajmującym od razu 40GB).