Dlink d524 - komputer nie reaguje na urządzenie

Witam

od 2 lat okokło mam urządzenie dlink d524, wszystko działało ładnie, do dzisiaj.

Przechodząc, do rzeczy

Połączony jest komputer stacjonarny kablem, i 2 laptopy przez wi-fi, na żadnym nie działa internet.

Karta sieciowa komputera stacjonarnego nawet nie wykrywa, iż router jest podłączony [kabel sieciowy jest odłączony], a co z tym idzie nie jestem w stanie połączyć się z jego konfiguracją [192.168…]. Wyłączenie, włączenie routera - nic nie daje, wyłączenie, właczenie komputera - nic nie daje zresetowanie całego routera guziczkiem - nie pomaga. Na wyświetlaczu routera wygląda to tak, jakby się resetował cały czas, przemigają wszystkie lampki po kolei i potem wsztstkie na raz.

Da się z tego coś uciągnąć, czy router do wymiany?

Jak dla mnie, router do wymiany. Ten model to chyba największy bubel jakiego D-Link wypuścił na rynek.

W takim razie,

TP link 340g, opłaca się brać? Głównie chodzi mi o jakość wi-fi, tak aby bezproblemowo łapał laptop, który jest 3 ściany dalej ( 5,5 metra )

podoła, to przyzwoity, ale prosty sprzęt.

ja proponuję jednak coś lepszego zakupić, no chyba że deficyt masz w portfelu, ale to zawsze można znaleźć coś lepszego używanego.