Długi czas logowania,wys pingi !?spr loga z Hijackthis


(Michal Steidl) #1

Witam!

Od pewnego czasu mam duży problem z kompem. Po pierwsze czas włączenia kompa jest bardzo się wydłużył. Po zalogowaniu widać pulpit ikonki a pasek na dole jest cały niebieski (mam win xp ), potem komp cos długo muli ponad 1min i później pasek się pokazuje z tymi małymi ikonkami, start itp. zawsze sie pokazywał i powoli ikonki (m in. pasek szybkiego uruchamiania) sie "wgrywały". Czy jest spowodowane jakims wirusem? może brakiem jakiejś łatki czy coś :frowning: ja się nie znam.

Mam jeszcze drugi problem,..net i pingi... które dochodzą do 4000+ (tak,tak...), net jest czasami a strony wgrywają się po kila dobrych minut. Nie wiem jak temu zaradzić :expressionless: Oto dowód

ping onet.pl...kilka dni temu

uo0003n.png

Dostawca mówi ze jest wszystko w porządku ale czy aby na pewno?

Proszę o sprawdzenie loga i jakąś dalszą pomoc za co z góry bardzo dziękuje :slight_smile:

Log z hijackthis:

http://www.wklej.org/id/109775/

Ew jakby bylo potrzebne:

System operacyjny Microsoft Windows XP Home Edition

Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+

Ram: 2046 MB


(Apdjs) #2

Pobierz ComboFix i przeskanuj system

Na czas pobierania i skanowania proszę wyłączyć wszelkie zapory i antyvirusy

Loga wklejasz na WKLEJ.EU lub WKLEJ.ORG a w poście daj linka


(djkamil09061991) #3

usuń zbędne rzeczy z autostartu oraz przeczyść kompa ccleanerem i zrób defragmentacje dysku


(Michal Steidl) #4

Log z Combo Fixa :

http://wklej.org/id/109851/

proszę o przejrzenie [-o<

dużo osób korzysta z kompa więc może być trochę syfu :frowning: :?

Jakby coś było proszę o tłumaczenie jak dla zielonego bo niezbyt się na tym znam :?

Pozdrawiam


(djkamil09061991) #5

o ile dobrze widze to sa 2 firewall


(Henio Mazurek) #6

Tutaj jest czysto.

Śmieć Bonjour do usunięcia

http://www.searchengines.pl/index.php?s ... t&p=465605

Do tego było tutaj coś od Symanteca ale już nie ma, daltego użyj jeszcze tego narzędzia

http://service1.symantec.com/SUPPORT/ts ... 3108162039

Wpisz w Start => Uruchom Combofix /u lub ręcznie usuń folder C:\Qoobox i instalkę Combofix z dysku.

Wyłącz na chwilę przywracanie systemu.

Wykonaj dokładny skan Malwarebytes Anti-Malware, jeśli coś znajdzie - usuń i wklej log.

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... lware+1.37

Przeczyść rejestr CCleaner'em

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... +v2.19.901


(Michal Steidl) #7

Co mam wybrać z tej stronki?, Już skaner znalazł zainfekowane obiekty :expressionless:

jak skończy to dać loga z hijack this? ? :?

czekam na dalsze instrukcje


(deFco247) #8

To zależy od tego jaki miałeś wcześniej program od Symanteca.

Usuń to co znalazł Malwarebytes'

Pokaż log z niego.

:no:


(Michal Steidl) #9

Ok dzieki :slight_smile:

Skończone skanowanie znalazł 3 rzeczy:

http://www.wklej.org/id/109993/

Zaraz puszczam CCleaner'a

-- Dodane 22.06.2009 (Pn) 14:29 --

Ludzie jesteście boscy :smiley: Moj komp dostał takiego powera, ledwo ogarniam jego speed :smiley: Naprawiły się również inne rzeczy, bez których dało się obejśc ale JUŻ DZIAŁAJĄ :smiley:

czy aby na pewno to mój net? :o :smiley: :smiley:

uo0002.png

Dziękuje Wam bardzo bardzo!! =D