Długie bootowanie

Witam! czasami te kwadraciki na ekranie bootowania przelatują około 30 razy, pomaga wtedy restart.Normalnie to przelatują 2 razy.Proszę o pomoc.Jeżeli mam coś robić jakimś programem to proszę o instrukcję.

Spróbuj użyć CCleaner i wyczyścić wszystko + defragmentacja dysku. Ewentualnie możesz włączyć Scan Disc i powinno pomóc. Może to tez być sprawka wirusa więc przeskanuj komputer.

a także możesz spróbowac ustawic statyczne IP, Maskę i Bramę dla Twojej sieci lokalnej, albo wyłączyc sieciówke jesli nie uzywasz a masz.

Ja tak miałem przy wcześniejszym kompie i ta zmiana bardzo pomogła.

Aajk to uczynić ?? :shock:

dajesz na “właściwości moje miejsca sieciowe” --> “właściwości: połączenie lokalne” —>“właściwości Protokuł internetowy(TCP/IP)” --> tam zmieniasz na “uzyj następującego adresu IP” i wklepujesz dane dostarczone przez Twojego dostawce internetu. jeśli nie podał Ci zadnych serwerów DNS to wklepujesz domyślne 194.204.159.1 i 194.204.152.34. jeśli uzywasz NEO to i nie korzystasz z sieciówki do w “właściwości: moje miejsca sieciowe” daj PPM na połączeniu sieciowym i naciśnij “wyłącz”. powodzenia ^^ , a jak coś to pytaj dalej :slight_smile: