Długie łączenie z neostradą

nie wiem co się stało ale od jakiegoś czasu muszę czekać nawet 5min. aby neostrada zadziałała. mam program CiDial który zaraz po uruchomieniu powinien mnie połączyć. w okienku nie raz jest po 50 prób połączenia. czy da się jakoś zrobić aby za pierwszym razem dało się połączyć i nie czekać tyle czasu ?? problem ten występuje nawet jak ręcznie chce się połączyć przez Panel sterowania.

ps. czasami wyskakuje błąd, że komputer zdalny nie odpowiedział.

tego brakowało, czyżby tp na święta też zrobiło sobie wolne ??

To normalne, poprostu komp szuka wolnego slotu na centrali, jeśli go nie ma to ponawia próbę aż do skutku. Widocznie centrala obciążona

Proszę nazywać tematy normalnie. Proszę nanieść poprawki.

jedna centrala… nie obsługuje (chyba) wszystkich użytkowników neo. naprawdę nie można przyspieszyć łączenia ?? :o

Tak jedna nie obsługuje wszystkich. Łączysz się do najbliższej centrali w twoim regionie a przynajmniej w teorii powinno tak być lecz TP nie bardzo się tym przejmuje i czasami przesadza z liczbą użytkowników na jednej centrali. Wtedy następuj takie cuda jak trudności w połączeniu lub nagłe zerwanie połączenia gdyż poprostu jesteś automatycznie odłączany jak każdy serwer ma swoje granice.

Możesz zadzwonić do TP aby sprawdzili co z tym jest nie tak, jak nie powiedzą ci że to wina twojego kompa i wirusów to połowa sukcesu, ale jest to 100% awaria z ich winy.

Walcz o swoje i dzwoń do TP na linie serwisową

Ja korzystam z łączenia przez dialup. Skrót do dialupa wsadziłem do autostartu i git :slight_smile: Zawsze jak włączę kompa to czekam aż się zsynchronizuję modem następnie sie loguję. Odrazu po pojawieniu się pulpitu łączy mnie z neo. Czasem gdy nie zsynchronizuję to odlicza 10 sek po czym łączy ponownie :smiley: