Długie ładowanie paska start


(niezDarek) #1

przy włanczaniu komputera ok 10 sekund ładuje sie pasek start

wyczysciłem rejestr, zdefragmentowałem go,dyski też zdefragmentowałem, oraz urzyłem programu bootvis, przeskanowałem cały komuter ad-ware 2007 i wykryło kilka nic nieznaczacych plikow (które oczywiście usunołem)

ale nic to nie dało

wiec co wy byście na to poradzili ????


(ksedoks) #2

My radzimy:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=76580


(niezDarek) #3

wszystko zastosowałem z tej strony

wszystko zaczeło się chyba jak zastosowałem porade z tej strony

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=89965


(Klossj23) #4

Kopię rejestru zrobiłeś ? albo punkt przywracania przed tą modyfikacją ? Sprawdź, czy prefetching masz włączony, bo ten wpis go wyłączył.


(niezDarek) #5

a jak to sprawdzić


(Klossj23) #6

No wystarczy przecież przeczytać to, co zmieniłeś, ale coś mi się wydaje, że nie zrobiłeś tego w pełni świadomie (Możesz też sprawdzić inaczej - uruchomić jakiś program i sprawdzić, czy został dla niego utworzony plik w katalogu Widows\Prefetching - tylko nie uruchamiaj programu który już ma utworzony taki plik, bo nic się nie dowiesz.)

Wartość:

"EnablePrefetcher"=dword:00000000 właśnie wyłączyła prefetching. Musisz ją ustawić na 1 lub 3 (ostatnia dana włączy prefetching dla bootowania i aplikacji, pierwsza tylko dla bootowania). Domyślnie jest to 3.

Uważałbym też z:

"EnableSuperfetch"=dword:00000001

Domyślnie tego nie ma, jeśli się nie mylę.


(niezDarek) #7

ok dzięki


(De Niro) #8

czy konfiguracja internetu jest statyczna czy dynamiczna :?: