Długie otwieranie się stron

Witam, mam problem z otwieraniem się stron. Dzieje się tak tylko po odpaleniu laptopa, później już wszystko chodzi szybciutko.

Czasem muszę czekać nawet minutę, żeby strony zaczęły się ładować. Używam Google Chrome, ale dzieje się tak również w innych przeglądarkach.

Pozdrawiam!

Strony długo się ładują czy długo startuje przeglądarka? Jeśli chodzi o strony (i dzieje się to tylko zaraz po włączeniu laptopa, a potem wszystko jest ok), to być może tak długo ustanawia się połączenie z internetem - w takim wypadku to żaden ani błąd ani problem; trzeba zaczekać :roll:

Przeczyść może komputer programem:

http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Pr … 13061.html

Może trochę przyspieszy, jak nie, to w takim razie to raczej wina internetu/routera/karty sieciowej itp.

Ale mi się wydaje, że tak jest zawsze, że chwilę na początku muli kompa, ustawić się wszystko musi. :wink:

Sprawdź w systemie, w zakładce “połączenia lokalne/szczegóły połączenia sieciowego” czy masz włączone DHCP.

Przeglądarka włącza się szybko, tylko na pierwszą stronę muszę długo czekać.

To nie problem z netem, gdyż inne programy łączące się z internetem nie mają tego problemu.

DHCP mam włączone. Jedyna nadzieje w CCleaner właśnie go odpaliłem zobaczymy co z tego wyjdzie :wink:

Edit: Po uruchomieniu czyszczenia, i czyszczenia rejestru oraz po ponownym uruchomieniu systemu nadal to samo :confused:

Zastanawiam się nad formatem :cry:

Dodane 04.05.2011 (Śr) 21:36

Zapomniałem dopisać, że dzieje się tak też po wyłączeniu przeglądarki i jej ponownym włączeniu. Nie zwróciłem tak bardzo uwagi, ponieważ rzadko ją wyłączam. Sprawdziłem także czas oczekiwania na stronę po uruchomieniu przeglądarki - 21 sekund.

Spróbuj wyłączyć zaporę i antywirusa.

Wyłączone i nadal to samo :cry:

Dodane 09.05.2011 (Pn) 14:18

Pomoże mi ktoś? :confused:

Możesz podać więcej szczegółów? Na innych przeglądarkach jest tak samo?

Możliwe, że to wirus? Mam jakieś loga powstawiać?

Dodane 10.05.2011 (Wt) 16:20

http://wklej.org/id/526994/ log z hijackthis.

Powyłączaj toolbary bo jakieś widziałem ;).

Co to C:\Users\BraUn\pixer.exe?

Daj lepiej log z otl.

chrome-laczenie-proxy-inne-t404585.html#p2943971

W tym temacie jest rozwiązanie twojego problemu.