Długie włączanie komputera


(Lukaso2504) #1

Mógłby ktoś mi sprawdzić loga.. Problem jest w tym, że komp się długo (od 10 do 25 minut) włącza.. Domyślam się, że mogę mieć jakiś syf, a KAspersky mi nic nie wykrywa;/ Typ procesora AMD Athlon 64, 1800 MHz 3000+, Pamięć fizyczna 1536 MB.. a przykładowo jak wszystko było oki to włączał się w 25-40 sekund..

zamieszczam loga: http://wklej.org/id/d9848f8e56

http://wklej.org/id/22a7e70f8b


(Leon$) #2

wpisy

O4 - HKLM\..\RunOnce: [InnoSetupRegFile.0000000001] "C:\WINDOWS\is-ID3VO.exe" /REG

O9 - Extra button: BitComet - {D18A0B52-D63C-4ed0-AFC6-C1E3DC1AF43A} - res://D:\c\programy\BitComet\tools\BitCometBHO_1.2.1.2.dll/206 (file missing)

O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)

O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)

O20 - Winlogon Notify: dimsntfy - %SystemRoot%\System32\dimsntfy.dll (file missing)

usuń HijackThisem >> Fix checked

Pobierz Combofix http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=86306&st=0&p=395642entry395642 daj log

Czy te spowolnienie nie powstało wskutek instalacji SP3?

:slight_smile:


(Lukaso2504) #3

nom zainstalowałem sp3 i też mi się tak zaczęło wydawać;/


(JNJN) #4

Proszę zmienić temat postu na konkretny, opcja edytuj i popraw.JNJN


(Lukaso2504) #5

ja nie mam tak jak jest opisane w http://www.searchengines.pl/index.php?s … ntry395642 INSTRUKCJA URUCHOMIENIA (AUTOMATYCZNE)… mam ten mini pasek… pojawia mi się najpierw coś takiego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c3 … 37a5.html.. daje YES i pojawia się okno komend ale nie ma nic tam co jest na zdjęciach z serchengines;/ Odrazu wyskakuje jak na 3 zdjęciu INSTRUKCJA URUCHOMIENIA (AUTOMATYCZNE) , ale reszty już nie ma… wyskakuje na końcu, ze zakończono, ale żadnego dokumentu tekstowego nie mam;/


(Leon$) #6

Log jest zlokalizowany na dysku w postaci pliku C:\ComboFix.txt

:slight_smile:


(Lukaso2504) #7

wiem… ale ja tego nie mam tylko “nircmd.cfexe”


(Leon$) #8

Daj log Deckard’s System Scanner (DSS) http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=86306&st=0&p=392369entry392369

:slight_smile:


(Lukaso2504) #9

proszę o to log: http://wklej.org/id/d7ea3afdd1


(Gutek) #10

Skąd masz SP3? Temat zamykam czekam na wyjaśnienie na PW