Długotrwały problem z internetem

Witam serdecznie juz od ponad kilku miesięcy borykam sie z problemem znikającego internetu.

Troche o komputerze:

Nvidia GeForce GTX 750Ti

AMD FX ™-6400 Six-core Processor

Windows 7 i 8gb Całkowitej pamieci.

Nie mam pojecia czy to w czymś pomoże, ale może akurat.

Teraz problem: Mianowicie Internet od dlugie czasu jest spowalniany, zabawne jest to ze od czasu do czasu zmiana adaptera pomaga na kilka dni, ale póniej znowu wszystko wraca do normy (powolny internet)

Aktualnie mam podlączony do komputera TP-Link TL-WDN4800 450Mbps Wireless N Dual.

tu jest link do skanu z Autorunsa-   http://speedy.sh/hyjyt/internetowy.arn

Bardzo bym prosił o pilną pomoc do napisania! :slight_smile:

Znasz to->  XenoSuite.lnk    e:\xenobot\xenosuite.exe    2014-11-21 19:13- jeżeli to jest crack to na tym forum piratom nie pomagamy 

Podczas gdy internet wolno działa wejdź do menadżera zadań i sprawdź jakie jest użycie sieci. Oczywiście w tym czasie wyłącz wszystkie zbędne aplikacje. Jeśli grasz w gry i używasz jakichś botów czy cracków to możliwe że masz zainfekowany system. Takie sytuacje możesz łatwo wykluczyć gdy masz inny komputer lub choćby telefon. Możesz zrobić speedtest prędkości łącza i będziesz miał jasny obraz czy na innym urządzeniu internet też działa wolniej.

Ipsen- Xenobot’a a i owszem ściągnąłem ale z oficjalnej strony no i go kupiłem, poza tym juz od dluzszego czasu leży nie używany:) 

Co do menadżera zadań- inne urządzenia (laptop, telefon) maja znacznie wiekszą prędkość internetu. Podczas przeglądania stron internetowych predkość jest zadawalająca natomiast gdy odpalam grę która wymaga (tak mi się wydaje) większej pędkości  WOW, Star wars old republic itd. tworzą się lagi i po kilku sekundach musze wyłączyć gre ze względu na internet.

Uruchom autoruns jako administrator

Zakładka-Services- odznacz :AdvancedSystemCareService9 , Bonjour Service , LiveUpdateSvc , MozillaMaintenance  , NvNetworkService , NvStreamSvc , nvsvc , Origin Client Service , WinDefend , WMPNetworkSvc  

Zakładka -Internet Explorer-Odznacz wszystko (jeżeli nie korzystasz z IE)

Klawisz z logo Windows + R  wpisz: services.msc a następnie szukamy usługi-Windows Search-i we właściwościach ustawiamy: Wyłączone

Uruchom ponownie komputer,jak coś nie będzie działać lub jakbyś coś potrzebował, zawsze można zaznaczyć.

Spróbowałęm zrobić to co napisałeś. Niestety nie pomogło czy jest jeszcze jakiś sposób na wyratowanie mnie z tej sytuacji?

Napisz w dziale bezpieczeństwo i podaj wymagane logi

Wybacz że zawracam głowe ale sam jestem niezorientowany w tematach komputerów i nie mam pojęcia co do mnie napisałeś :smiley: co oznacza “wymagane logi”?

Instrukcja-farbar-recovery-scan-tool-raport-obowiazkowy