DMA w VMware, jak włączyć, o ile jest to możliwe?

Witam, mam problem, przy instalacji systemu na programie VMware (a więc służącego do wirtualizacji) w pewnym punkcie po włączeniu maszyny wirtualnej wyrzuca mi komunikat o następującej treści:

Z tego co rozumiem, mam włączyć magiczną funkcję zwaną DMA. Prosiłbym o instrukcje jak ową magiczną funkcje włączyć wraz z króciutkim opisem jej działania (: Z Tego co znalazłem na google, jest to funkcja pozwalająca na bezpośredni dostęp do plików z napędu ? Co do instrukcji włączenia też coś znalazłem, jednakże były to instrukcje na systemu Unix-owe (: A ja działam na Windowsie Vista. Z góry dziękuje za pomoc,

Pozdrawiam (:

P.S Zastanawiam się czy możliwe jest w ogóle włączenie tej opcji, bez posiadania żadnych ustawień zaawansowanych w menadżerze urządzeń ? Przy IDE ATA/ATAPI Controller nie mam nic poza Intel ICH9M-E/M Sata AHCI controller, a jak kliknę na ustawienia, nie mam żadnych ustawień zaawasowanych w tej karcie .

w ustawieniach wirtualnej maszyny,w opcji CD/DVD kliknij na advanced i zaznacz legacy emulation