To przywracanie powinno być włączone czy wyłączone. Ja mam teraz wyłączone. Co daje i doczego służy to przywracanie i kiedy to się stosuje??
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
To przywracanie powinno być włączone czy wyłączone. Ja mam teraz wyłączone. Co daje i doczego służy to przywracanie i kiedy to się stosuje??
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Jak sama nazwa wsakzuje do przywrócenia systemu sprzed jego awarii
To zdanie jest jakoś po polskiemu napisane… :?
Stosujesz go w momencie wystąpienia problemu.
To narzędzie umożliwia powrót do punktu, w którym system działał prawidłowo
dzięki stefe super odpowiedź własnie mi oto chodziło tylko nie byłem pewny
dzięki Strumienianin tyle mi wystarczy
Ale ostrzegam, że przywracanie systemu zajmuje miejsce na dysku.
A wszyscy wiemy jak ciężko w dzisiejszych czasach o miejsce.
Gry, oraz programy mają bardzo duże wymagania, co powoduje że nasz dysk się kurczy.
Jednakże polecam przywracanie systemu - gdyż sam z niego kożystam, ale co jakiś czas polecam usunąć stare punkty przywracania.
Można sobie ustawić ilość miejsca, jaką ma wykorzystywać przywracanie, więc nie widzę problemu.
p.s. użyj przywracania tylko na dysku systemowym - dyski z danymi zostaw wyłączone - kiedys tak zrobiłem i jakież było moje zdziwienie, gdy projekt, który robiłem dwa dni, otworzył się w wersji gdy zaczynałem go robić :). Na szczęście cofnięcie rozwiązało problem…
czyli np. jeżeli dziś dostane jakiegos wirusa i przywróce system z dwóch dni wcześniej to nie bede maił tego wirusa?? i jeżeli jeszcze w tym samym czasie zainstaluje jakąś grę to tej gry też nie bedzie?? :!:
Teoretycznie tak. Choć z wirusami może być różnie. Na ogół sie rozpowszechnią tak ze jednak zostają. Co do gry to jej nie będzie.
Pytanie: Lepiej opłaca się zrobić Przywracanie systemu czy formata??? Nie używałem jeszcze nigdy tego narzędzia i zawsze je wyłączam po zainstalowaniu. Program ten tworzy mi na dysku C: folder Restore (muszę się trochę natrudzić żeby go usunąć) - gdzie w Windows Millennium zmienić lokalizację tego folderu, żeby był na przykład na dysku D:???
Przywracanie. Mniej roboty. W sumie wcale sie nie napracujesz.
Teraz mam wyłączone Przywracanie Systemu. Jeśli utworzę punkt przywracania to cały czas będę musiał mieć uruchomione Przywracanie? A jeśli tak to czy zabiera ono dużo pamięci podczas działania???
Tak. Jak wyłączysz to punkt zostanie usunięty.
Zależy ile miejsca na to przeznaczysz.
PPM Mój Komputer>>Własciwości>>Przywracanie Tam masz możliwość ustawienia.
Mój Komputer -> Właściwości -> Przywracanie Systemu? - Tak chyba ustawia się Przywracanie w Win XP. W Win ME tego tu nie ma. Jedyne co mozna zrobić to: Mój Komputer -> Właściwości -> Wydajność -> System Plików -> Rozwiązywanie Problemów i wtedy zaznaczyć Wyłącz Przywracanie Systemu!