Do czego słuzy przywracanie systemu?

To przywracanie powinno być włączone czy wyłączone. Ja mam teraz wyłączone. Co daje i doczego służy to przywracanie i kiedy to się stosuje??

Dzięki za wszystkie odpowiedzi

Jak sama nazwa wsakzuje do przywrócenia systemu sprzed jego awarii :smiley:

To zdanie jest jakoś po polskiemu napisane… :?

Stosujesz go w momencie wystąpienia problemu.

To narzędzie umożliwia powrót do punktu, w którym system działał prawidłowo

dzięki stefe super odpowiedź własnie mi oto chodziło tylko nie byłem pewny :smiley:

dzięki Strumienianin tyle mi wystarczy

Ale ostrzegam, że przywracanie systemu zajmuje miejsce na dysku.

A wszyscy wiemy jak ciężko w dzisiejszych czasach o miejsce.

Gry, oraz programy mają bardzo duże wymagania, co powoduje że nasz dysk się kurczy.

Jednakże polecam przywracanie systemu - gdyż sam z niego kożystam, ale co jakiś czas polecam usunąć stare punkty przywracania.

Można sobie ustawić ilość miejsca, jaką ma wykorzystywać przywracanie, więc nie widzę problemu. :smiley:

p.s. użyj przywracania tylko na dysku systemowym - dyski z danymi zostaw wyłączone - kiedys tak zrobiłem i jakież było moje zdziwienie, gdy projekt, który robiłem dwa dni, otworzył się w wersji gdy zaczynałem go robić :). Na szczęście cofnięcie rozwiązało problem…

czyli np. jeżeli dziś dostane jakiegos wirusa i przywróce system z dwóch dni wcześniej to nie bede maił tego wirusa?? i jeżeli jeszcze w tym samym czasie zainstaluje jakąś grę to tej gry też nie bedzie?? :!:

Teoretycznie tak. Choć z wirusami może być różnie. Na ogół sie rozpowszechnią tak ze jednak zostają. Co do gry to jej nie będzie. :smiley:

Pytanie: Lepiej opłaca się zrobić Przywracanie systemu czy formata??? Nie używałem jeszcze nigdy tego narzędzia i zawsze je wyłączam po zainstalowaniu. Program ten tworzy mi na dysku C: folder Restore (muszę się trochę natrudzić żeby go usunąć) - gdzie w Windows Millennium zmienić lokalizację tego folderu, żeby był na przykład na dysku D:???

Przywracanie. Mniej roboty. W sumie wcale sie nie napracujesz. :smiley:

Teraz mam wyłączone Przywracanie Systemu. Jeśli utworzę punkt przywracania to cały czas będę musiał mieć uruchomione Przywracanie? A jeśli tak to czy zabiera ono dużo pamięci podczas działania???

Tak. Jak wyłączysz to punkt zostanie usunięty.

Zależy ile miejsca na to przeznaczysz.

PPM Mój Komputer>>Własciwości>>Przywracanie Tam masz możliwość ustawienia. :smiley:

Mój Komputer -> Właściwości -> Przywracanie Systemu? - Tak chyba ustawia się Przywracanie w Win XP. W Win ME tego tu nie ma. Jedyne co mozna zrobić to: Mój Komputer -> Właściwości -> Wydajność -> System Plików -> Rozwiązywanie Problemów i wtedy zaznaczyć Wyłącz Przywracanie Systemu! !!