Dobry,
znajomy wszedł przez wymianę za pieniądze (200 zł) w posiadanie wspaniałej, używanej jednostki HP Compaq 6200 Pro Microtower z i5-2400 3,10 GHz, i 8 GB RAM.
Powodem kupna tego dziadka była chęć pogrania w FM 2019 (bo na laptopie to niewygodnie a nowy komp to kupa kasy) i generalnie komputer działa fajnie ale integra nawet tego zbytnio nie radzi jeśli chodzi o wyświetlanie i działanie w kulturalnych warunkach.
Mam tam jakiegoś starego Radeona HD 5670 ale komputer go nie widzi, nie wiem jak to jest z tymi hpkami.
Tutaj pytanie:
Kupić taką przejściówkę link żeby móc podpiąć normalny zasilacz i mieć moc na grafikę ?
Czy może taką kartę, byle co : link ale to też nie jest nic wspaniałego, chociaż tę jedną grę chyba poradzi.
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
A jaki jest tam zasilacz?
PS: w GPU z TDP poniżej 75W zasilanie idzie z płyty głównej o ile w specyfikacji nie podają inaczej, czyli np. Rx 550.
320W jest wpisane pośród chińskich znaczków
Wpisałbyś nazwę, a nie… linkował. 6450 i gry? Wątpię, Hd3000 Intela, czyli integra chyba nawet lepsza była.
Zasilanie lub karta walnięta, kiedyś działał?
Ogólnie integra powinna to ogarnąć…. bo wymagaia załosne to ma.
Ma ale cienko to chodzi.
Właśnie podpiąłem dla testu grafikę, do której nie mam przejściówki i obraz z integry nie poszedł, znaczy coś na niej działa.
Jak podpinasz zewnętrzna, to integra może się wyłączyć. Tylko powinieneś mieć z tego Twojego 5xxx obraz, on poniżej 75 jest.? Nic nie wyświetla?
Jak już koniecznie musisz takie karty, szkoda, że mój (ulubieniec podrożał, namawiałbym ;P) rx 560 odpada.
Z kart o jakich mówisz… popoluj na rx550, jeżeli się nie da, to GT 750/740/730 powinieneś dostać tanio. Wszystko do 75W. W pierwszym przypadku dostaniesz “nieco wyższą wydajność integry vegi 11”, w drugim od vegi 11 po athlonową vegę 3. Czyli jest szansa na jakieś inne gry też.
Tylko uważaj na jakąkolwiek gwarancje i na starcie 2h na ooct, dodatkowo 740/30 na GDDR 5 koniecznie.
dzięki, bardzo się przyda.
obraz z integry mi nie poszedł (komp się włączył) kiedy podpiąłem starego radeona hd 6350, którego miałem z innego tego typu kompa ale nie mam przejściówki z tego DMS59. Tak to jest jak w tym nie siedzisz, a to by się przydała starsza grafika, a to jakaś przelotka.
Będę obserwował, co napisałeś ale jeszcze będę szukał jednej starej, niezniszczalnej karty
Rozwiń skrót i opisz jaki TDP ma związek z zasilaniem z płyty bądź zasilacza.
GTX1050 lub 1650 to chyba najmocniejsze co możesz tam wsadzić a na tym pograsz już we wszystko, radka nie wykrywa bo…
Jest kilka opcji, nie ten slot PCI, może potrzebuje zaznaczenia w biosie której karty ma używać a może po prostu radek jest martwy.
Myślałem, że znasz podstawy.
" The TDP is the maximum amount of heat generated by the graphics card that a cooling system has to dissipate (the power is dissipated in the form of heat) under normal conditions (?) . For example, a TDP of 100W means the VGA cooler must be designed to dissipate heat equivalent to 100W. The TDP does not reflect the total power consumption of a graphics card."
Chyba zatem nie rozumiesz co czytasz.
Znajdź sobie w języku który zrozumiesz.
Skombinowałem przejściówkę z dms59 i przynajmniej dowiedziałem się, że slot działa.
Druga grafika okazała się niesprawna, może za duża emisja CO2