DObor nowego sprzetu

WItam, jako iz pojawily sie problemy typu hardware z moim komputerem, oprocz wymiany wadliwych podzespolow chcialbym odrobine uaktualnic komputer. Zalezy mi na szybkosci oraz niezlej grafice, powiedzmy cos co pociagnie np: wiedzmina 2 na niskich/srednich detalach bez haczenia.

Oto obecna konfiguracja:

• Pamiec ram 2047

• Karta graf geeforce 8600GT (256mb)

• procesor - AMD athlon 64x2 Dual core 5000+ , 2611mhz

• PLyta glowna - Gigabyte GA-M52L-S3 (o ile dobrze pamietam, w kazdym badz razie bardzo podobna)

• dysk - seagate st3250410AS

Najlepiej jesli za male pienieadze daloby sie wyciagnac cos lepszego od tego, jesli nie ma takiej opcji to wyprowadzcie mnie z bledu :slight_smile:

Pozdrawiam

Zapomniałeś dodać zasilacza, moc i marka. I raczej mas 2048MB RAM czyli 2GB, w ilu kościach? GA-M52L-S3 sprawdź czy to ta na pewno i rewizje, pisze wszystko na płycie.

Mi wiedźmin spokojnie działa na średnich przy sprzęcie z podpisu

sprzedał bym całość na allegro i wtedy napisał wątek, uwzględniając w nim ile masz kasy na nowy sprzęt.

na obecną płyte możesz wsadzić proca:

http://www.gigabyte.com/support-downloa … x?pid=2818

tylko jak widać musisz wgrać oddpowiedni bios aby był kompatybilny z płytą, nastepnie lepszą grafę wciskasz np: HD 5770 z allegro używaną albo HD 6770 nową lub mocniejszą w zależności ile masz kasy.

zanim coś zrobisz to sprawdz jaki masz zasilacz bo możliwe że jest za słaby i będzie trzeba wydac dodatkowo 150/200zł

Zostawił bym dysk bo teraz ceny dysków to kosmos. Samsung którego sąsiadowi zamawiałem w lutym za 135zł kosztuje teraz 250zł.

Plyta glowna to Gigabyte GA-M52L-S3

Zasilacz Modecom illumination Feel 3-400ATX (4o0wat)

2 kosci.

Podczas sprawdzania tych informacji, przewrocil mi sie komputer -.- Teraz nie moge go wlaczyc, 3 dlugie pikniecia, nie wlacza sie zaden obraz. Jakies pomysly ?

jeśli to na pewno 3 długie to

Three Long Beeps Keyboard / Keyboard card error. lub pamięć RAM w slocie się obluzowała dociśnij wszystko.

Jednak nie 3, a nieskonczona ilosc 1 sekundowych sygnalow, potem sekunda ciszy i dalej w kolko -.- sory za wprowadzenie w blad. Zresetowalem biosa, odlaczylem po kolei, ram, karte graf, dysk twardy, cd rom, stacje dyskietek, czyli wszystko oprocz zasilacza i plyty z procesorem, jednak w kazdym ustawieniu jest to samo, probowalem szukac na necie cos na ten temat, ale nie wiele znalazlem. Jakis pomysl ktos moze ma ? czy lepiej odrazu do serwisu sie udac ?

Zdejmij radiator i sprawdź procesor.

A jak sprawdzic ten procesor ??

apo4 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy swoich postach.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.