Dobór podzespołów do składaka

Witam chce złożyć sobie nowy komputer PC z :

obudowa komputera Phanteks EVOLV X ATX Tempered Glass, Satin Black lub Phanteks Enthoo Luxe 2, Tempered Glass, grár
płyta główna Gigabyte Z390 AORUS PRO WIFI, LGA1151, 4xDDR4, 2xM.2, SLI
procesor komputera Intel Core i9-9900K 5.0GHz, Coffee Lake, 8-kjarna, 16MB í flýtiminni
pamięci komputera G.SKILL RIPJAWS V 32GB kit (2x16GB) 3600MHz
dysk twarrdy PNY 1TB XLR8 M.2 NVMe SSD 3500MB/s

zasilacz Posiadam HX1200i oraz
karte Graficzną RTX 2070 GAMING Z rozmyślam tylko jakie chłodzenie do tej obudowy wybrać lub jakies inne zmiany to chętne rozmyśle dziękuje i Pozdrawiam

Nie lepiej zejść do i7 i wziąć za to 2070 Super lub 2080 Super?

i7 pod ten socket nie sa duzo tansze tu gdzie jestem dlatego wole troche dorzucic i miec wiecej rdzeni na procku i wątków

a zasilacz i karte graficzną mam juz nie che narazie zmieniac

A to jak tak to OK. Jak na moje to wszystko raczej spoko.

Alphacool Eisbaer 240/280/360 - zależy co wejdzie Ci do budy/jaki masz budżet. Polecam sprawdzić ceny na niemieckim Amazonie, można się bardzo przyjemnie rozczarować (w porównaniu do krajowych ofert).

https://www.proshop.pl/Obudowa-komputerowa/Phanteks-Enthoo-Evolv-X-Satin-Black-Obudowa-komputerowa-Komputer-Czarny/2679498 taka obudowa to raczej powinno pasować

W zasadzie pełna dowolność - wejdą Ci wszystkie popularne rozmiary:

Wziąłbym 360-tkę, będzie najbardziej uniwersalna (na przód lub na górę):

ok dzięki wielkie za odp to im większe chłodzenie tym lepsze chyba co ze 140mm wiatrakami

To już zależy od budżetu :slight_smile: Wydajność i głośność będzie na podobnym poziomie. Chłodnice z wiatrakami 120mm są bardziej uniwersalne, jeśli w przyszłości przyjdzie Ci do głowy zmiana obudowy, to do nowej budy 140-tki mogą zwyczajnie nie wejść.

Chyba tak szybko to na pewno nie będę nic wymieniał z tymi podzespołami co wymienione mam powyżej to starczy mi na kilka ładnych latek na pewno

Też tak myślałem :joy:

chyba ze na inna karte graficzna np 2080 ti ale ta rtx 2070 gaming z starczy mi z inna nie widzę sensu żeby nawet rtx 2080 kupować