Witam. Chciałbym na początku zaznaczyć iż moja płyta główna nie posiada wyjścia optycznego, a moje zewnętrze kino ma 2 wyjścia gdzie jedno jest pod TV a 2 miałem pod kompa,… niestety po kupnie nowej płyty głównej nie zorientowałem się układu wyjścia audio, że brakuje tam optical. Tak więc…
… szukam karty wewnętrznej, w miarę dobrą.
Moja płyta główna to Gigabyte Z370 HD3
Często siedzę na słuchawkach Ravcore Dynamite (7.1), pomijając fakt, że w wielu grach i tak nie ma wrażeń z 7.1 a nawet 5.1,
Często oglądam filmy, ale w chwili obecnej podchodzę do tego trochę “łopatologicznie”, przez hdmi z karty graficznej wysyłam do tv a z tv wraca optycznym do kina, ale gdybym chciał posłuchać muzyki muszę ciągle osobno tv załączać.
Obecnie na co spoglądam to:
REATIVE SOUND BLASTER Z (70SB150000001)
i
CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY RX (70SB155000001)
czy któraś z nich jest warta, czy też macie jakieś swoje propozycje ? choć nie chciałbym zbytnio drogiej ale myślę też zamienić stare kino na Logitech Z-906 który też bym chciał podłączyć optycznym
Co do tej 1 wymienionej karty to widziałem, że są mieszane “uczucia” wrażeń za tą cenę, ile w tym prawdy jest nie wiem.
Dokładnie masz racje i też tak sądzę, że nie warto karty. Nie sądziłem. że jest taka możliwość dokupienia samego gniazda SPDIF. Dzięki, właśnie to mi się przyda :).