Witam!
Potrzebuję Waszej pomocy
Sprzedałem niestety mojego ukochanego Passata B3 GT i zanim kupię coś nowego postanowiłem pojeździć sobie chociaż za pomocą komputera.
Szukam kierownicy, która jak najbardziej będzie dawała mi odczucia z prowadzenia prawdziwego pojazdu. Moje preferencje (od najważniejszego do najmniej ważnego):
-
Drążek skrzyni biegów - żadne manetki, łopatki ani inne wynalazki z Ferrari. Skakałbym ze szczęścia, gdyby był manual, tak jak, dajmy na to, w Logitechu G25. Ale jak nie da rady to sekwencja też ujdzie
-
Ręczny ręczny
- czyli dźwignia hamulca ręcznego jako fizyczne urządzenie, widziałem takie zwykle połączone z dźwignią zmiany biegów.
-
Opór - ważne, żeby kierownica nie latała, powinien być wyczuwalny opór, żeby nie było za łatwo skręcić. Nie wiem, czy to tzw. Force Feedback, czy mylę z czymś innym, bardzo rzadko gram i nie jestem zbytnio obeznany w temacie.
-
Sprzęgło - to bardziej jako opcja, po pewnie dużo drożej, ale byłoby miło.
-
Nieplastikowe wykonanie - przynajmniej w miejscu trzymania rąk jakaś guma, czy coś podobnego, o skórze czy alcantarze nawet nie śmiem marzyć.
Wydaje mi się, że te wszystkie wymagania spełnia Logitech G25 (taki zestaw znalazł mi wujek Google). Niestety, jest to dość drogi zestaw. Ja będę korzystał z kierownicy tylko do momentu zakupu nowego samochodu, więc zestaw może być używany, raczej ciężko będzie mi wydać więcej niż 100zł więc nie oczekuję cudów. Jeśli macie chwilę czasu i trochę dobrych chęci, to proszę o jakieś propozycję, lub uwagi co do moich preferencji (np. czy z tym oporem lepiej się jeździ czy gorzej, myślę że lepiej ale mogę się mylić).
Z góry dzięki za odpowiedzi