Witam.
Zamierzam kupić nowy komputer i chciałbym się zapytać czy dobrze dobrałem części i czy nie będzie żadnych problemów z tym komputerem( zawieszanie się/Blue Screen’y).
Specyfikacja:
CPU: Intel Pentium G4560, 3.5GHz, 3MB, Box
MOBO: Gigabyte H170M-D3H DDR3
RAM: HyperX FURY DDR3 8GB 1600MHz CL10 2x4GB
GPU: Asus GeForce GTX 1050 TI 4GB GDDR5
SSD: Dysk SSD ADATA Premier Pro 120Gb
HDD: WD Black 500Gb
PS. Głównie chodzi mi o płytę główną i ram. Czy nie będzie problemu z częstotliwością i napięciami. A co do procesora, to wiem że należy zaktualizować BIOS.
Myślę, że za jakieś 2/3 tygodnie go kupię.
Mam monitor Fusjtsu Siemens(dokładnej nazwy nie znam)
Głównie do grania i do pracy( renderowanie małych i niewymagających plików)
Mój budżet to 1700 zł( do tej ceny nie liczę zasilacza ani dysku HDD I SSD, ponieważ już je posiadam, zatem 1700 zł na mobo, cpu, ram, gpu i case mogę przeznaczyć)
Jak już wyżej pisałem - dla mnie zestaw zwyczajnie słaby. Płyta na H170 nie ma większego sensu, do tego jeszcze wersja pod pamięci DDR3 tak samo jak i same pamięci DDR3 skoro na rynku są już DDR4, które więcej nie kosztują…
Poza tym jak ktoś wyżej słusznie zapytał - jaki masz zasilacz?
Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu “kod promocyjny” należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.