Witam, składam komputer i przychodzę z zapytaniem czy dane podzespoły i wszystko będzie do siebie pasować z góry dziękuję
Pasować będą, ale kupujesz muzealny złom, i to jeszcze chyba w sklepiew cenie nowego (!).
Kup nawet najtańszą płytę A320 za 200 zł, dodaj Athlona 200 za 200 zł, dodaj 2x4 GB Ram 2666 za 200 zł i za 650 zł masz normalny komputer ze znosną grafiką. Mozesz zmodernizować praktycznie do 8 rdzeniowców.
Ty zaś kupujesz 5 letnią kartę, na poziomie obecnej zintegrowanej grafiki, i zasilacz z zapasem, że słów szkoda. Do takiego zestawu lepiej weź Silentium 350w, a 50 zł, które oszczędzisz, przeznacz na płytę z 4 slotami na RAM na B350.
Płyta z tego co widzę, to DDR3, a RAMy są DDR4, więc nie będzie pasować.
Podaj budżet.
Za jakie pieniądze co chcesz uzyskać (do czego komputer)?
Komputer jest do grania a mam do przeznaczenia 800zl oczywiście mówię że płytę główną , ram i procesor dostaje za darmo
To jaką kupić kartę graficzną do 300zl
Używaną 1050Ti.
Nie, to są prądożerne karty z epoki, która się kończy i takie karty zaczynają padać.
OK, jak dostajesz za darmo, to możesz te elementy brać. Nie jest to jeszcze mega złom, ale najnowsze gry i Full HD nie licz. Do procesora dokup dobre chłodzenie, używane, bo 100W łyka. No i używaną 1050Ti najlepiej. Mocniejszej karty procek i tak nie da rady ciągnąć, cos o tym wiem, bo miałem/mam prawie taki sam procek.
A 750 TI też mam za darmo brać czy nie brać?
Jak masz za darmo, to brać.
Okej czyli pozostał mi dysk , zasilacz , i obudowa do kupienia
Dysk Seagate omijaj firma z kiepską opinią… dysk Bierz z fimy WD, hitachi, toshiba czy samsung,
ten 1TB aż tak bardzo ci potrzebny może weź na początek cruciala 256gb SSD bo da większego kopa i szybciej bedzie komp chodził, a potem dokupisz drugi dysk HDD na magazyn
Okej rozumiem
Z tym Dyskiem, to zależy.
Za 800 zł kupisz najtańszą 250 GB SDD, tani HDD, obudowę (nie szalej z cenami) i zasilacz. Biorąc pod uwagę, że sprzęt taki średnio nowy, to SIlentium 450W powinno starczyć. W certyfikaty lepsze jakości itp., do trochę archaicznego zestawu, nie ma co się pchać już.
… to LCPower, zgadza się? Nie jest zły, możesz korzystać.
Przez kolegę wyżej nie wziąłem go od wujasa i go nie mam