2 Screeny które jak myślę wyczerpują cala sprawę jak wygląda wasz vortal w przeglądarce IE
Jakbyście mogli zróbcie coś z tym ^^
2 Screeny które jak myślę wyczerpują cala sprawę jak wygląda wasz vortal w przeglądarce IE
Jakbyście mogli zróbcie coś z tym ^^
SoNiC a nie przyszło Ci do głowy zeby kliknąć przcisk Odśwież :?
A może to wina IE, a nie wortalu?? Pora przejść na alternatywę, lepiej spełniającą standardy. A swoją drogą, to Odśwież ma cudowną moc uzdrawiania stron…
Nie tylko…
Winą może być zmieniony UserAgent na np. “Pozdrawiam blablabla”
:roll:
To dp rozwalają się również pod Konquerorem i najnowszymi wersjami testowymi Firefox 3.0.Nie chcę zakładać nowego tematu, a przypomniałem sobie o tym problemie, myślę, że przyda się to webmasterom serwisu, aby mogli poprawić ewentualne usterki przed premierą nowej wersji vortalu)
Hmm pod Firefox 3.0 alpha 2 nie jest tak, źle:
Trochę gorzej jest pod Konquerorem i najnowszymi buildami Firefoksa.
Oto screen z Konquerora przy 1280x1024:
http://img253.imageshack.us/img253/3051/konq1fo2.png
Różnie to wygląda pod Konquerorem, np. w 1152x860 strona główna wyglądała w porządku… w każdym razie są problemy z tym górnym paskiem przy różnych roździelczościach…
Teraz przy roździelczości 1280x960:
NSoNiC - nasz vortal, jak widać ma się dobrze również w IE, o ile tylko przeglądarka jest prawidłowo skonfigurowana, a sam komp odpowiednio wyczyszczony…
Wszystko w rękach użytkowników kompa…
SoNiC w obydwu przypadkach nie wczytały Ci się css-y, w pierwszym nawet wcale. Niestety IE tak czasami ma (choć FF też czasami wariuje) i nie ma to nic wspólnego z samym sajtem jako takim.
Niestety nie mamy dostępu do kodu IE.
Dobra to jeszcze taki mały dodatek odświeżałem strony wiele razy i nic na codzień nie używam IE tylko firefoxa a czasem opery ale postanowiłem pogrzebać jeszcze po paru sajtach które znam aż się zdziwiłem jak wygląda deviantart.com >.>
Co najlepsze nawet po formacie i świeżej instalce systemu tak jest ktoś wie jak to naprawić ?
Miałem ten sam problem i o ile dobrze pamiętam wciśni Ctrl+F5
hehe działa ^^ z tym ze robiłem przywracanie systemu i IE cofnął mi się do wersji 6
SoNiC popraw błędy. Na forum piszemy po polsku.
Admini/Moderzy - co z wyświetlaniem dobreprogramy.pl przez Konquerora i Firefoksa 3.0a2? Owszem Firefox to jeszcze testowa wersja, ale kiedyś wyjdzie i wypadałoby poprawić kod strony, aby druga wersja vortalu wyświetlała się poprawnie. No i Konqueror, ma on prawdopodobnie najlepszy silnik, podobny ma też Safari. KHTML z Konquerora przechodzi Acid2 i wiele innych testów CSS 1/2/3, owszem pewnie niewielu użytkowników wortalu używa przeglądarki od KDE, ale planowany jest dział Linux, a wtedy liczba odwiedzających vortal za pomocą Konquerora na pewno wzrośnie. Mam nadzieję, że nowa odsłowa dobreprogramy.pl będzie się pięknie wyświetlać pod wszystkimi przeglądarkami, mam rację?
Ja używam problemy - czasami są problemy z wczytaniem waszej strony, ale to pewnie serwery są załadowane ludźmi i dlatego - więc biorę ODŚWIERZ i jest git! IE7 wolniej wczytuje strony od Opery. IE używam, gdy gram w gry on-line, a z Opery non-stop…!
Masz rację Postaramy się także wyeliminować błędy w wyświetlaniu się obecnej wersji pod bardziej egzotycznymi przeglądarkami.