Dobreprogramy instaluje złośliwe oprogramowanie!

@hackerek

Nikt nie każe Ci korzystać z asystenta. Podobne programy są u konkurentów, ale w DP możesz bardzo łatwo pobrać plik bez asystenta.

No cóż, ja do tej pory w tym temacie się nie wypowiadałem, głównie z tego względu, że mnie on nie dotyczy. Nigdy nie zainstalowałem sobie, ani nikomu innemu, żadnego wirusa, spyware, malware etc. głównie dlatego, że zawsze czytam co instaluję, a instaluję tylko to mam, a nie co mi wciska instalator.

Osobiście rozmawiałem z Krogulcem na temat wprowadzenia asystenta i tego jak on mi (NAM!) się nie podoba. Poznałem powody jego wprowadzenia, nawet je zrozumiałem. W bardzo dużym skrócie - prowadzenie takiego portalu sporo kosztuje, trzeba też zarobić, a płacą tylko reklamodawcy. Niemniej jednak głupio się czułem przed osobami, którym z czystym sumieniem polecałem instalację każdego programu z DP.

Rozumiem post “hackerek” (choć nick wskazywałby na inną zawartość ;)). Strony promujące legalne oprogramowanie, nie powinny robić takich rzeczy. Mam nadzieję, że tak będzie, ale - na wszelki wypadek - czytajcie co instalujecie, co wam się chce wcisnąć, odrzucajcie wszelkie superoferty, optymalizacje i instalujcie tylko to, co chcieliście.

:slight_smile: