Dobreprogramy instaluje złośliwe oprogramowanie!

Jak to nie podaje?

http://www.dobreprogramy.pl/OPortalu.html

Zleciało się kółko wzajemnej adoracji …

IMO strona spada na psy, asystent pobierania to tylko i wyłącznie ZŁO, nie ma z niego żadnych korzyści, program nie pobierze się szybciej, nie będzie lepszy. W czym ten asystent asystuje ? W niczym. Jest tylko i wyłącznie adware i spyware w najczystszej postaci i jest ciosem poniżej pasa i żeruje na nie wiedzy ludzi. Nie mówicie mi, że taki serwis nie jest w stanie utrzymać się z banerów reklamowych i kasy od sponsorów. Zapomnieliście chyba dzięki komu ten portal zaistniał i istnieje, to my użytkownicy, a nie wy włodarze. Bez użytkowników nie ma odsłon. Im więcej nas tym lepiej dla was. Newsy schodzą psy, jest ich mało. Dochody od instalacji spyware przez anty asystent dobreprogramy jest podziękowaniem dla nas za pozycje jaką zajmujecie w branży ? Pięknie podziękowanie…

Brakuje kasy ? Uruchomcie system dotacji, na pewno nie zabraknie wpływów. 

Cały wątek jest do zamknięcia . Obecnie Asystent proponuje takie “złośliwe” oprogramowanie jak przeglądarka Opera czy np Real Player.

Od jakiegoś czasu Asystent proponuje programy z bazy DP.

Pangrys, nie zamkniemy, bo zaraz pojawią się głosy że chcemy zakopać temat. To że teraz proponuje Operę, nie znaczy że w przyszłości nie pojawi się kolejna Delta, albo coś w jej rodzaju.

Redakcja zapewniła że nie pojawi się taki syf. Może się pojawić reklama, może czasem filmik ale soft w Asystencie będzie tylko z bazy DP.

Sprawdziłem i mi Asystent zaproponował Real Playera :slight_smile:

No to bardzo dobra wiadomość jakby nie było :slight_smile:

Hej,

No i co teraz powiedzą osoby, które w przejęciu udziałów DP przez O2.PL widziały same minusy? :smiley:

Pozdrawiam,

Dimatheus

co ja powiem ?? Że to jest. albo:

a) próba (niezbyt udana imho) wyciszenia sprawy i skierowania całej uwagi na (rzekomo) super ruch jakim było sprzedanie się o2.pl, lub,

b) sytuacja przejściowa, która ulegnie zmianie po znalezieniu kolejnego sponsora/syfu który będzie jeszcze bardziej wredny niż wszystko co było dotychczas, lub

c) cały pomysł usunięcia złośliwego dodawania wynika z nakazu kogoś z o2.pl (osobiście w to nie wierzę, ale różne rzeczy się zdarzają i wykluczyć nie można i takiego obrotu spraw).

Proponowałbym przyjąć założenie, że “Redakcja poszła po rozum do głowy…”, mi ta wersja najbardziej pasuje i jej zamierzam się trzymać :wink:

każdy ma prawo myśleć co chce…btw ja w takie postępowanie o2.pl nie bardzo wierzę (co już zresztą napisałem)

Ja wiem, że redakcja przestraszyła się usera eranet i szybko zmieniła stan rzeczy. Tylko dzięki niemu , temu “sbaffcy” nie mamy delty …

Jakbyś się zżymał to moje powyższe zdanie jest równie sensowne jak twoje. Pchnij ten absurd dalej, wypowiadaj się na tematy o których absolutnie nie masz pojęcia …

Ani  moderacja, ani  inne  osoby  w sposób bliższy  związane  z portalem, ani uczestnicy Hot Zlotu nigdy  do końca  nie  zgadzały się z  redakcją i właścicielami portalu odnośnie polityki i sposobu pozyskiwania funduszy związanych  z  Asystentem pobierania. 

Tyle  że  różnica ich  postępowania  polegała  na tym, że nikt nikogo nie zastraszał …

Po prostu  rozmawialiśmy i to nie  raz  nie  w dosyć burzliwy sposób.

I jak  widać na załączonym obrazku, zamierzony efekt można osiągnąć nie uciekając się do  zastraszania, szantażu,  obelg czy  prowokacji. 

To jakieś fałszywe te zapewnienia, bo asystent znów wciska syf. Dowód:

123_png_300x300_q85.jpg

Dziwne, co pisze @Blade@. Przed chwileczka sprawiłem:

http://prntscr.com/2ynlwq No i nie zgodziłem się, to i tak instalatora opery wrzuciło mi do:

http://prntscr.com/2ynm80 Specjalnie się wylogowałem z ie.

To okno zgadzania się na dodatkowy soft, to może być dla mnie inne? Coś nie pasuje…

ja tam nie narzekam jak się zainstalowało program to trzeba go odinstalować i po kłopocie 

A co jeżeli tym programem jest - wrzucona bez jakiejkolwiek wiedzy (ani tym bardziej zgody) użytkownika Delta albo inny syf nie reagujący na odinstalowanie to co wtedy? Większość użytkowników tu się wypowiadających (w tym ja) sobie poradzi ale co zrobi standardowy Kowalski? Pójdzie na łatwiznę - sformatuje dysk.

Delty - odpukać - od dawna nie ma w menu instalatora, czyli w agencie pobierania na DP. Straszenie deltą, to niepoważny chwyt. Zresztą formatowanie i od nowa instalacja systemu, to trudniejsze, niż poradzenie sobie z jakąś szkodliwą deltą. Wystarczy poczytać w necie i znaleźć pomoc, a nie jakieś szkodliwe pseudo porady. Po to jest forum DP i przybywa potrzebujących.

Forum nie upadnie, – mogą zaboleć kręgosłupy schylonych w oczekiwaniu.

A ja na to wszystko odpowiem jedno Ludzie skąd takie małe koszty zlotów (tak sponsorzy) ostatnie spotkanie było tak śmieszne niskie (2013) Firma która im zapłaciła także jest sponsorem.Gdyby Dobre programy pozbyliby się tego sponsora (koszty mogłyby wzrosnąć) a później bym czytał dlaczego tak drogo przecież…itp Ludzie opamiętajcie się.

Nie no mnie jeszcze dodatkowo krew zalewa czytając te idiotyczne wpisy niektórych tu osób, chyba twórców tej strony. To się w głowie nie mieści, pobieram sobie od was jakieś programy a gratis mam pełno adware i spyware, kiedyś oczywiście tego nie było, teraz nie czytając odruchowo akceptowałem i zebrałem pełno syfu dzięki wam, ale co gorsza ostatnio nawet po kliknięciu “Nie zgadzam się” syf i tak został zainstalowany. Jak wiadomo kiedyś pobierany był właściwy pliczek instalacyjny programu a teraz jest jakieś kijostwo z przekierowaniem, które AV słusznie piętnuje. Do sedna, czemu nikt mnie nie ostrzegł, że dobre programy zeszło na psy i trzeba ich omijać szerokim łukiem, tę sprawę powinno się bardziej nagłośnić. Chyba na żadnym portalu tak się nie zawiodłem jak na waszym, byliście moim faworytem jeśli chodzi o pobieranie programów, widząc te same programy na różnych stronach wybierałem waszą jako zaufaną a wy zrobiliście coś takiego, to się w głowie nie mieści, dla mnie zwykłe oszustwo. Niedawno jeszcze leczyłem infekcję jakiegoś trojana, pobrałem od was parę programów do walki z malware i więcej miałem potem roboty z usuwaniem tych wszystkich adware i spyware, które dostałem od was w prezencie niż z samym trojanem, normalnie szok, nie wiem jak takie świństwo mogliście zrobić. I jeszcze te teksty jakie to użyteczne programy, że sami pomożecie usunąć pod warunkiem, że ktoś zauważy oczywiście, że sobie zasyfił komputer, a śmieci w rejestrze i innych miejscach spowalniające system pewnie pozostaną. Jaja sobie dodatkowo z nas robicie? Nie muszę chyba mówić, że już nigdy nic z waszej strony nie pobiorę, bo to jasno wynika z treści tego wpisu.

Ludzie pobierają programy na Dobrychprogramach i jakoś żyją. Nie jest tak, że zabronione jest pobieranie z bezpośrednich linków, czyli bez agenta pobierania, czy zabronione pobierania ze strony producenta, do którego jest zawsze link.

Jest jeszcze Virus Total online, gdzie można sprawdzić instalator przed uruchomieniem. Zawartość instalatora zależy od tego, co umieści producent.

A jakiż to jest program z taką zawartością? Tajemnica?

Kiedy wyrasta się z klikania, byle dalej, pierwsze, to potrzebna wiedza. Nikomu nie zakazano kliknąć w DECLINE w oknie kreatora, czy w wybór użytkownika.

Gdy ogólnikami przywali się komuś, to trzeba się liczyć ze szczegółami, według których ktoś może przywalić. Drugie, to umieć leczyć trojana, a ślepo klikać byle dalej w instalatory, to jakieś nieporozumienie, albo inny smutny fakt.