Dobry i wytrzymały kabel USB. Wyrabiające się końcówki

Witam.

Szukam dobrych kabli USB. Przerobiłem takie do 30zł Baseusa i mam ich dość. Po mniej więcej 2 miesiącach wyrabiały się końcówki i nie trzymały w złączu.

Podpowiedzcie, co kupić, jakiej firmy? Zależy mi by kabel był wytrzymały jak te fabrycznie dodawane do telefonów. Mam 4 letnie Xiomi i końcówki w przewodzie dalej siedzą pewnie i ciasno.

Pozdrawiam.

Kup sobie Baseusa magnetyczny, to ci się nic nie wyrobi. Fabryczne są mniej trwałe od Baseusa. Zależy od używania i wykonania złącz w telefonie.

1 polubienie

Jak chodzi o mocne wygięcie przy dużym USB, to może coś da ładowarka co ma z boku USB a nie od góry - opcjonalnie używać gniazdka ściennego lub listę przedłużającą powiesić lub na boku stawiać zamiast poziomo.

Ja nie mam naciągniętych przewodów. Luzu mam z metr, jedynie końcówki się wyrabiają.

To raczej wina złącza, a nie kabla. Ja mam Baseusa nieco ponad rok i nic się nie wyrabia.
Oryginalny kabel też długo wytrzymał (ok. 4 lata), ale się złamał (zewnętrzna część). Pierwsze, co sprawdź to, czy złącze jest czyste.
Być może masz za duże luzy w złączu i po jakimś czasie powoduje to degradację końcówki kabla.

Polecam kable firmy maXlife. Niby chińszczyzna, zwykłe kable bez żadnych bajerów ale działają świetnie.
Miałem to samo co ty. Co kilka miesięcy musiałem wymieniać kabel bo np. przestawało działać szybkie ładowanie. Tego maXlife używam już ponad pół roku i wszystko działa idealnie.
Firmę poznałem jak kupiłem kiedyś odnowiony telefon Samsunga. Firma która to robiła dodawała w komplecie niefabryczny kabel i ładowarkę tej firmy. Podejrzewam, że wiedzą co robią.

https://allegro.pl/oferta/kabel-usb-usb-c-1m-1a-do-huawei-samsung-xiaomi-10514961562

Są też wersje w oplocie, ale tych nie testowałem więc nie ręczę (chociaż pewnie też są OK). Kupiłem kilka zwykłych białych bez oplotu.